Corendon Airlines Türkiye’ye ilk uçuşunu gerçekleştirdi

    0
    29

    Uluslararası havayolu şirketi Corendon Airlines, Rusya’nın Ekaterinburg şehrinden Antalya’ya ilk uçuşunu gerçekleştirdi.

    Corendon Airlines’ten yapılan yazılı açıklamada, Rusya-Türkiye arasında tarifeli uçuşlara izin verilmesiyle Ekaterinburg’a sefer düzenlemeye başlayan şirketin, dün Rusya’nın 4’üncü büyük şehrinden Antalya’ya ilk uçuşunu gerçekleştirdiği bildirildi. Açıklamada, Corendon’un ilk kez Ekaterinburg’dan Antalya’ya yolcu getiriyor olması sebebiyle yolcuların kabin ekipleri tarafından karanfillerle karşılandığı kaydedildi.

    Corendon Airlines Ticaret Müdürü Mine Aslan, Ekaterinburg-Antalya hattında 11 Ekim-13 Kasım 2016 tarih aralığında salı ve pazar günleri olmak üzere haftada iki kez tarifeli sefer düzenlediklerini, 2017 yazı için de Antalya-Ekaterinburg hattında günlük seferler planladıklarını bildirdi.

    Ekaterinburg (Rusça adıyla Yekaterinburg) Rusya’nın dördüncü büyük kenti konumunda bulunuyor. Avrupa ile Asya’nın kuzeydeki sınırı kabul edilen Ural Dağları üzerinde yer alan şehir, Rusya’nın en önemli ağır sanayi bölgelerinden biri olmasının yanı sıra eğitim kurumları, müzeleri ve tarihi zenginliği ile ilgi çekiyor.