​Citigroup, çelik üreticileri için tahminlerini değiştirdi

0
36

Citigroup bugün yayınladığı raporda, Türk çelik piyasasında fiyat düşüşlerini çelik sektöründeki şirketlerin hisse senetleri için fiyat beklentilerine yansıttı. 
 
Türkiye’de sıcak haddelenmiş çelik fiyatının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 42 düşüşle 348 dolar/ton seviyesine düştüğüne işaret eden Citigroup, düşük çelik fiyatlarını çelik üreticileri için tahminleri revize ederek yansıttığını vurguladı. 

Erdemir için ‘tut’ olan tavsiyesini ‘sat’ olarak revize eden Citigroup, Kardemir için ise tavsiyesini değerlemelerin etkisiyle ‘al’ olarak korudu. Citigroup için fiyat hedefini 4,40 TL’den 3,40 TL’ye indiren Citigroup, Kardemir D için fiyat hedfini 2,30 TL’den 1,60 TL’ye çekti.

Citigroup, Erdemir için tavsiyesini düşürmesine neden olarak çelik, demir cevheri ve kok kömürü fiyatları arasındaki farkın daralmasını, düşük çelik fiyatlarını gösterirken Erdemir için gelecek mali yıla ilişkin hisse başına kar tahminini 0,43 TL’den 0,28 TL’ye indirdiğini vurguladı. Kardemir için ise 2015 hisse başına kar tahmini 0,21 TL’den -0,02 TL’ye ve 2016 tahmini 0,34 TL’den 0.20 TL’ye revize edildi.