Citi: FOMC tutanakları faiz artırımını işaret edecek

    0
    21

    Citigroup gelişmiş 10 ülke baş döviz stratejisti Steven Englander tarafından bugün yayınlanan raporda, Çarşamba günü açıklanacak olan Nisan ayı FOMC tutanaklarının yaz bitmeden bir faiz artırımı için kapı arayabileceğini ancak buna ilişkin ifadelerin 2015 Ekimi’nde Aralık faiz artırımına dair verilen işaretler kadar açık olmayacağını söyledi.

    Englander, Fed’in faiz artırımının değerlendirildiğine dair bir sinyal vermesinin muhtemel olduğunu ve Nisan ayı tutanaklarında, “Bir çok katılımcı yaz sonuna kadar yeni bir faiz artırımının isabetli olacağını düşünüyor” gibi bir ifadenin yer alabileceğini söyledi. Englander’e göre bu yönde bir açıklama, Haziran’da faiz artırımı olasılığını yüzde 25’e, Temmuz’da artırım ihtimalini yüzde 55’e, Eylül ihtimalini yüzde 65’e ve Aralık’ta artırım ihtimalini yüzde 100’ün üzerine taşıyabilir.

    Englander, gelişmekte olan piyasalar ve sabit getirili varlıklarda bugün, Haziran faiz artırımının fiyatlanmamış olduğunu gösterecek bir satış yaşanabileceğini ifade etti.

    FOMC’nin 27 Nisan toplantısına ilişkin tutanaklar TSİ 21:00’da açıklanacak.