Çin’de robot garsonlar dükkan batırdı

0
491

Çin’de son teknolojiyi kullanan ve çalışan maliyetlerini kısmak için robot garson kullanan iki lokantada robotlar beğenilmeyince dükkanlar kepenk indirmek zorunda kaldı.

Her geçen gün hayatımıza iyiden iyiye giren robotlar artık garson olarak da karşımıza çıkıyor, özellikle de Çin’de! Şirketler maliyetleri kısmak adına robot garsonları devreye sokarken, normal bir insana göre sadece bakım maliyeti olan robotları çok daha ucuza kullanabiliyor.

Ancak robotlardan gerektiği gibi verim alamayan restoran işletmecileri ise Çin’de dükkan kapatmak zorunda kaldı. Ülkede yıllardır hizmet veren iki restoran, geçtiğimiz haftalarda robot garsonları kullanmaya başlamıştı. 

Ancak robotların çorba kasesini taşıma, su doldurma gibi basit işlemleri bile gerektiği gibi yapamıyor olması şirketlere pahalıya patladı.

Maliyetleri kısmak adına robotları görevlendiren söz konusu işletmeler azalan müşterileri nedeniyle kepenk indirmek zorunda kaldı. İşletmelerin robot başına tek seferde 7 bin dolar ödediği garson robotlar şirketlerin maliyetini kısmadığı gibi, müşteri kaybına neden oldu.