Çin bürokrasiyi azaltacak

    0
    38

    Çin Başbakanı Li Keqiang, yaptığı açıklamada, işletmelerin önündeki bürokratik engelleri azaltmanın ekonomiyi yeniden yapılandırma planlarının önemli bir parçası olduğunu ve bu yönde hali hazırda adımlar atmakta olduklarını ifade etti. Li, Devlet Konseyi’nin gelecek 3 yılda işyletme kurmak için anılması gereken onay sayısını üçte bir oranında azaltacağını vurguladı.
     
    Çin’de hali hazırda işletme kurmak için 11 izin alınması ve en az 30 gün gerekiyor. 

    “EKONOMİK HEDEFLERİN KAÇIRILMASI İMKANSIZ”    
    Li Keqiang, Çin’in göraceli olarak yüksek büyüme yaratma kapasitesinin devam ettiğini savunarak, ortaya koydukları ekonomik hedeflerin gerçekleşmemesinin imkansız olduğunu söyledi.
     
    Li düzenlediği basın toplantısında, ortaya koydukları büyüme hedefinin ekonomide ihtiyaç duyulan yeniden yapılanmayı gerçekleştirmeyi zorlaştırcağı iddialarına karşı çıkarak, “Çin reformlarda güçlü şekilde ilerleyecek. Kalkınma ve reform birbirlerine tezat konular değil. Piyasanın canlılığını teşvik edebilir ve ekonomik kalkınmayı yapısal reformlar yoluyla destekleyebilir olmalıyız” dedi. 
     
    Çin Başbakanı, bir soru üzerine Çin’in hisse senedi ve döviz piyasalarındaki oynaklığı azaltmak için reformlara ve finansal sistemini iyileştirmeye ihtiyacı olduğunu da vurguladı. 

    Çin Başbakanı Li Keqiang, çelik ve kömür sektörlerinde aşırı kapasiteyi azaltmak için yapılacak yeniden yapılandırmada büyük işten çıkarmalardan kaçınmaya çalışacaklarını söyledi.
     
    Li, gerektiği takdirde işten çıkarılacak işçilere merkezi hükümetten sağlanan fonların artırılabileceğini de ifade etti.