Çeyrek altın fiyatı bugün (22 Mayıs 2017) ne kadar oldu?

0
69

Dolar/TL ve altının ons fiyatındaki yükseliş ile birlikte geçtiğimiz hafta perşembe günü 147,8 liraya kadar yükselen altının gram fiyatı kapanışta 145,4 liradan alıcı bulmuştu.

Gram altın 3 günlük aranın ardından yeni haftaya düşüşle merhaba dedi. Gram altın, dolar/TL’nin de haftaya düşüşle başlamasıyla birlikte bugün saat 11.15 itibariyle yüzde 41 değer kaybıyla 143,9 liradan satılıyor. Düğün sezonunun başlamasıyla birlikte alıcısı artan çeyrek altın ve Cumhuriyet altın fiyatlarında da gram altının düşüşüyle birlikte bir nebze gerileme görülüyor. Kapalıçarşı’da çeyrek altın 237, Cumhuriyet altını ise 965 liradan alıcı buluyor.

Geçen hafta güvenli liman arayışından ötürü yükselen altının ons fiyatı 1.265 doların üzerini görmüştü. Bu hafta ABD verilerinin piyasa gündeminin ön sıralarına yerleşmesiyle altına olan talepte düşüş görülürken, altının ons fiyatı şu dakikalarda 1.254 dolardan işlem görüyor.

Uzmanlar, Kuzey Kore ve İran tarafından yapılacak açıklamaların küresel piyasalarda risk beklentisini artırabileceğini ve yatırımcıların güvenli liman algısı ile altına yönelebileceğini belirtiyor.