Carney BOE’den 2019’da ayrılacak

    0
    43

    İngiltere Merkez Bankası (BOE) Başkanı Mark Carney, Başkanlık görevini 5 yıllık sürenin ardından 1 yıl daha devam ettirecek. 
       
    Hazine (Maliye) Bakanı Philip Hammond’a bir mektup gönderem Mark Carney, Haziran 2019’a kadar BOE Başkanı olarak görev yapmaktan onur duyacağını ifade etti. 
       
    Haziran 2013’te göreve başlayan Mark Carney’in 5 yıllık görev süresinin dolacağı 2018 Haziran ayında ayrılacağı spekülasyonları yapılıyordu. Carney’in istediği takdirde görev süresini 8 yıla tamamlama ve 2021 yılına kadar görevinde kalma hakkı bulunuyordu. 
       
    Carney mektubunda, “Görev süremi AB’den ayrılmaya ilişkin Madde 50 süreci için beklenen dönemin ötesine taşıyorum ve bunun İngiltere’nin Avrupa ile yen ibir ilişkiye düzgün şekilde geçişinin sağlanmasına katkı yapacağını umuyorum” ifadelerine yer verdi. 
       
    Carney mektubunda 2019 yılında görevden ayrılacak olmasının kendi kişisel durumunu yansıttığını, 2019 sonrasında görevde kalmanın çocuklarının eğitimine zarar verebileceğini daha öncede söylediğini hatırlattı. 

    İngiltere Başbakanı Theresa May’in BOE Başkanı Mark Carney’in görev süresini 1 yıl uzatma ve Haziran 2019’a kadar görevinde kalma kararından memnuniyet duyduğu bildirildi.
         
    May’in sözcüsü yaptığı açıklamada, “Başbakan, BOE Başkanı’nın 5 yıllık süreden sonra da görevinde kalmaya devam edecek olmasını memnuniyetle karşıladı. Bu, İngiltere için iyi bir haber. Avruha Birliği’nden ayrılmamızı müzakere ederken BOE’de devamlılık ve istikrar sağmalacak” diye konuştu.