Canon’dan fotoğraf paylaşım inovasyonu

0
40

Canon’un 1 TB (1 milyon megabayt) kapasiteli yeni depolama cihazı Connect Station CS100’ü tanıttı. Fotoğraf makinesi ve akıllı cihazlardaki fotoğraf ve videoları tek noktada arşivlemeye olanak tanıyan cihaz, izleme ve paylaşma için de destek sağlıyor.
 
NFC donanımlı Canon fotoğraf makineleri ve kameralardan tek bir tuşa dokunarak aktarım yapmaya olanak tanıyan bir merkezi hub işlevi gören Connect Station CS100’e USB kablosuyla, Wi-Fi kullanılarak veya doğrudan hafıza kartından içerik aktarmak da mümkün.

Bu, içeriğin hangi bellek kartında veya cihazda olduğunu hatırlayamamak başta olmak üzere birçok pratik soruna çare oluyor. HDMI aracılığıyla televizyona bağlandığında fotoğraf ve videoları yüksek çözünürlükte izlemeye olanak tanıyan cihaz, özel kızılötesi uzaktan kumandası ile içeriği tarih sırasına göre izlemeye ve temalı albümler oluşturmaya olanak tanıyor. Connect Station CS100 ile görüntü kitaplığını televizyon üzerinden kolayca düzenlemek de mümkün.
 
Akıllı telefon, tablet veya dizüstü bilgisayarla uzaktan bağlanarak albümleri uzaktan izlemek de mümkün. Bu işlemin web tarayıcısı üzerinden gerçekleşmesi, uyumsuzluk sorunlarını engelliyor. Tatil ve düğün mevsiminin başlıyor olması,  bu olanakların değerinin daha iyi anlaşılmasını sağlayacak.
 
Connect Station CS100, paylaşım tarafında da dikkat çekici olanaklar sunuyor. Cihaz üzerinden fotoğraf ve videolar paylaşıma açılabilirken Canon Image Gateway üzerinden sosyal medya siteleriyle paylaşım yapılabiliyor. Aynı şekilde, Canon’un bulut tabanlı görüntü yönetim platformu irista’nın kullanılması ile  içeriğin herkese açık hale gelmesi sağlanabiliyor
Albümler tam çözünürlükte Connect Station CS100 cihazları arasında aktarılabilirken depolanan fotoğraflar PictBridge kullanılarak bilgisayara ihtiyaç duymadan, kablosuz LAN uyumlu bir yazıcıdan da yazdırılabiliyor.