Canikli: Ciddi ve kalıcı sermaye girişleri göreceğiz

0
28

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası’nda soruları yanıtlıyor, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunuyor.

Başbakan Yardımcısı Canikli, “Avrupa’ya da şunu sormak lazım, Avrupa şu anda ‘hayır’ kampanyasını yürütenlerin başını çekiyor, bu hayırcılarla birlikte. Bizim sistem madem o kadar iyiyse, o kadar güzelse Almanya, Belçika, Avusturya, Hollanda, niye kendi ülkelerinizde bu sistemi uygulamıyorsunuz? Madem şu anda Türkiye’de uygulanan hükümet sistemi çok iyi, madem o kadar güzel, buyurun siz de aynısını alın kendi ülkenizde güzel güzel uygulayın. Kendi ülkelerinde böyle bir sistemi uygulamıyorlar, orada tek adamlık var, orada tek adamlığı savunuyorlar, uyguluyorlar.” dedi.

‘Hollanda’nın yaklaşımları çerçevesinde ilave tedbirler alınabilir’
Canikli, “Önümüzdeki dönemde Hollanda’nın tavır ve yaklaşımları, politik duruşları çerçevesinde ilave tedbirler, adımlar atılabilir ama şu an itibarıyla bunları takip edeceğiz.” diye konuştu.

‘Yeni OHAL kararnameleri var’
“OHAL İşlemlerini İnceleme Komisyonuyla ilgili çok kısa süre içerisinde atamalar yapılacak, 16 Nisan’dan önce de bu komisyonun faaliyete başlamasını ve müracaatları almasını bekliyoruz.” diyen Canikli, şöyle konuştu:

“Yeni OHAL kararnameleri var ama içeriğiyle ilgili bir açıklama yapamayız, ilgili onay süreçleri devam ediyor, şu anda da çalışmasını yaptığımız bir kanun hükmünde kararname (KHK) taslak çalışması var.”

‘Ciddi sermaye girişleri göreceğiz’
Canikli “Önümüzdeki günlerde Türkiye’ye çok ciddi ve kalıcı sermaye girişlerinin olacağını göreceğiz” dedi. Canikli Bank Asya’nın tasfiye sürecinin devam ettiğini belirtti ve “Sürecin 2,5-3 yıl gibi bir süre içerisinde tamamlanacağını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.