Büyük Kulüp, 21 yıl sonra başkanını seçiyor

0
106

1882 yılında İngiliz Elçisi Sir Alfered Sandison tarafından diplomat, yönetici ve işadamlarından oluşan 30 kurucu üyenin sosyal amaçlarla kurduğu Büyük Kulüp’ün bugün  7 bin 500’e yakın üyesi bulunuyor. Duran Akbulut’un 21 yıllık başkanlık döneminden sonra, Büyük Kulüp yeni başkanını seçecek.

Büyük Kulüp’ün 21 yıl başkanlığını yapan Duran Akbulut’un vefatı dolayısıyla yapılacak seçimde başkan adayı olan Dati Yatırım Holding ve Kaptanoğlu Denizcilik Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Gündüz Kaptanoğlu, yönetim kurulu aday listesini açıkladı. Gündüz Kaptanoğlu’nun listesinde Prof. Dr. Mehveş Emeç, Emekli Koramiral Atilla Kıyat, Anadolu Yakası İnşaatçılar Derneği Başkanı Melih Tavukçuoğlu ve Türker Proje-Yat. Gel. Yönetim Kurulu Üyesi Simla Türker Bayazıt gibi isimler yer alıyor.

‘Güleryüzlü kurumsal yönetim’ sloganıyla adaylığını açıklayan Gündüz Kaptanoğlu, “bu güzel kulüp ortamını daha da seveceğimiz, daha bir bağlanacağımız, birlikte yaşam kültürünü geliştireceğimiz yeni bir döneme taşımak en önemli amacımızdır.” şeklinde açıklama yaptı. Kaptanoğlu, özellikle kurumsallaşma, şeffaf bütçe sistemi, yeni proje ve yatırımlar, ulusal ve uluslararası etkinlikler konularına odaklanılacağının altını çizdi.

Büyük Kulüp’te Başkan adaylarından Gündüz Kaptanoğlu’na Beşiktaş Başkanı Fikret Orman’dan da destek geldi. 7 Mayıs’ta yapılacak seçim öncesi Gündüz Kaptanoğlu’nu Büyük Kulüp’te ziyaret eden Orman, kendisine başarılar diledi. Divan Kurulu Başkanı Tevfik Yamantürk’ün yanı sıra Yeni Yatırımlar ve Tesisler Koordinatörü Hakan Kalkavan ile Kartal Yuvası’ndan Sorumlu Üye Hüseyin Mican’ın da yer aldığı yemek samimi bir ortamda geçti.

2 Mayıs Salı akşamı Gündüz Kaptanoğlu ve ekip arkadaşları, üyelerle tanışma kokteyli düzenledi. Yoğun katılımın olduğu bu gecede,  “Güleryüzlü Kurumsal Yönetim” sloganı ile Büyük Kulüp üyelerinin karşısına çıkan Kaptanoğlu, seçilmesi durumunda birlikte çalışacağı ekip arkadaşlarını, geceye katılan üyelere tanıttı. Ayrıca Kaptanoğlu, “Yönetim anlayışımızın en temel ilkelerinden birisi de şeffaflıktır.” diye konuşmasına devam etti.

Hedeflerinin, üye ortak aklına dayanan kurumsal bir şeffaf yönetim olacağının altını özellikle çizdi. Son olarak da, Kaptanoğlu “7 Mayıs Pazar Günü sandık başında buluşmaya davet ediyorum. Sizlerin gücü, iradesi ve tercihi başımızın tacı olacaktır.” diyerek, Büyük Kulüp’ün tüm üyelerini başkan ve yönetim kurulu üyelerinin seçileceği olağanüstü genel kurulda oy kullanmaya çağırdı.