Brent petrol 51 dolar seviyesinde

0
44

Brent petrolün varil fiyatı haftanın ilk işlem gününde 51 dolarda yatay seyir izliyor.

Geçen hafta cuma günü Brent petrolün varil fiyatı 52,35 dolardan güne başlarken gün içinde en yüksek 52,98’i gördü. Brent petrol fiyatı cuma günü 51,13 dolara gerileyerek haftayı yılın en düşük seviyesini görerek kapattı.
Bu sabah güne 51,28 dolarla başlayan Brent petrol fiyatı, saat 10.20 itibarıyla yatay seyirde izliyor. Aynı dakikalarda Batı Teksas (WTI) türü ham petrolün varil fiyatı ise yüzde 0,12 değer kaybederek, 48,33 dolardan alıcı buldu.

Küresel piyasalarda bu hafta, 14-15 Mart’ta yapılacak Fed Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısı, İngiltere Merkez Bankasının (BoE) 16 Mart Perşembe günü açıklayacağı faiz kararı ve Japonya Merkez Bankası (BoJ) kararları izlenecek.

Hafta boyunca petrol fiyatları üzerinde Amerikan Petrol Enstitüsü (API) ve ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA) tarafından açıklanacak stok verilerinin etkili olması bekleniyor. Geçen hafta API, ABD’deki petrol stoklarının 11,6 milyon varil arttığını, EIA ise yaklaşık 8,2 milyon varil artışla 528,4 milyon varile ulaştığını açıklamıştı.

Petrol fiyatlarını etkileyen bir diğer etken ise ABD’de açılan yeni kuyu sayısı. ABD’deki petrol kuyusu verilerini açıklayan Baker Hughes, cuma günü ülkede sekiz yeni kuyu açılarak toplam sayının 617’ye ulaştığını bildirdi.