​Bosch’tan elektrikli el aletleri pazarında rekor

0
59

Bosch, Elektrikli El Aletleri pazarında 2015 yılında yaklaşık 50 milyon adet ürün satarak, yeni bir dünya rekorunun sahibi oldu. 

Bosch Elektrikli El Aletleri, 4,5 milyar avroya yükselen ciroyla 2015 yılında bir kez daha yüzde 10 gibi çift haneli büyüme yaşadı. Bosch Elektrikli El Aletleri Başkanı Henning von Boxberg, 2015 yılında 50 milyona yakın elektrikli el aleti sattıklarını belirterek, “Bu, her zamankinden daha büyük bir rakam. Başarımız, sürekli olarak kullanıcıya odaklanmamızdan ileri geliyor, bu sayede kullanıcılara uygun çözümler sunabiliyoruz. 2015 yılında Bosch Elektrikli El Aletleri tarafından elde edilen cironun üçte biri, iki yıldan az bir süredir piyasada olan yenilikçi ürünlerden ve hizmetlerden sağlandı” diye konuştu.

Von Boxberg, gelecek için hazır olduklarını, gelişmekte olan pazarlarda ve özellikle e-ticaret alanında büyüme olanağı gördüklerini dile getirdi.

Gelişmekte olan piyasaların önemi artıyor
Bosch Elektrikli El Aletleri, Avrupa’da yüzde 17’lik büyüme oranına sahip Almanya’nın da katkısıyla Euro bazında satışlarını yüzde 5 oranında artırdı. Kuzey Amerika’da ise ciro artışı yüzde 12 oldu. Brezilya, Rusya ve Çin’de büyüme oranları daha sınırlı kalsa da Latin Amerika’da yüzde 3’lük ve Asya-Pasifik bölgesinde yüzde 5’lik ciro artışı kaydederek, tüm kıtalarda bir büyüme yaşadı. Bosch’un en fazla büyüdüğü kıta ise yüzde 15’lik oranla Afrika oldu. Genel anlamda, Bosch Elektrikli El Aletleri, 2015 yılı cirosunun yaklaşık yüzde 85’lik bölümünü Almanya dışından elde etti. 

Gelişmekte olan piyasaların önemi artmaya devam ediyor. Bosch, kullanımı kolay, yerel ihtiyaçları karşılayan sağlam elektrikli el aletleri sunuyor ve kullanıcıların manuel el aletlerinden elektrikli aletlere geçme sürecini kolaylaştırarak bu büyümeye destek veriyor.