Bosch ve GE Digital, ‘IoT’ için ortak çalışacak

0
51

Bosch Software Innovations ve GE Dijital, ağa bağlı dünyayı şekillendirme konusundaki ortak çalışmalarını ilerletmek için bir iyi niyet sözleşmesi imzaladı. İşbirliği, GE’nin Predix işletim sistemi ve Bosch IoT platformlarının entegrasyonuna odaklanıyor. Şirketler, her bir bulutun genel değerini artırmak ve daha geniş bir müşteri tabanına çözümler sağlamak üzere, diğer şirketin bulut platformlarında çalışabilecek tamamlayıcı yazılım hizmetleri sunacak.

Dünyanın en büyük açık kaynaklı yazılım topluluklarından birisi olan Eclipse Foundation’a üye olan her iki şirket, açık kaynak tabanlı bir teknik IoT çekirdeği hazırlamayı ve daha büyük bir ekosisteme sahip olmayı amaçlıyor. Odaklanılan projeler arasında yer alan Eclipse Hono, Eclipse Vorto, Eclipse Leshan, GE-enhanced UAA (Kullanıcı Hesabı ve Doğrulaması) ve Eclipse ACS (Erişim Kontrol Hizmeti) özellikle cihaz bağlanabilirliği alanında özelleştiriliyor.

Bosch Software Innovations CEO’su Rainer Kallenbach, “Her iki şirket de büyük ve küçük imalat ürünleri konusunda zengin bir geçmişe sahip, bu nedenle bağlanabilirlik alanında fırsatlara ilişkin ortak bir anlayışa ve vizyona sahibiz. Hiçbir şirket IoT’yi tek başına gerçekleştiremez. İşletme ekosistemleri ve açık kaynak toplulukları içerisinde yer almak, Bosch açısından son derece önemli.