Borusan Lojistik, Ar-Ge ile fark yaratıyor

0
56

“Borusan Lojistik olarak, 2017 yılını bütçe hedeflerimizin üzerinde ve yaklaşık 600 milyon ABD doları seviyesinde gelir üreterek kapattık. Bu güçlü performansımızın en önemli nedeni, odaklandığımız ve ciromuzda en büyük paya sahip dört temel sektör olan; otomotiv, dayanıklı tüketim, demir çelik ve enerji sektörlerindeki canlılık oldu. Bu canlılık, söz konusu sektörlerde verdiğimiz lojistik hizmetlerimizin her alt hizmet alanında gelişmesini sağladı. Kazakistan ve Almanya’daki faaliyetlerimizden 10 milyon ABD doları civarında ciro elde ettik.
‘Fark Yaratan Fayda Sağlayan’ şirket konumlandırmamız ile müşterilerimize entegre lojistik hizmeti verirken, her ürünümüz, şirketimiz-markamız, iş ortağımız, tedarikçimiz ile aynı stratejik hedefe yönelik olarak müşterilerimize katma değer sağlamak.

AR-GE’DE YENİLİKÇİİŞ MODELLERİ DEVREDE
Borusan Lojistik olarak temel yatırım alanlarımızdan biri Ar-Ge. Bugüne dek 100 milyon TL seviyesinde yatırım yaptığımız, nisan ayında Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanan Ar-Ge merkezimizde yenilikçi iş modelleri geliştiriyoruz. Yatırımlarımızı aksatmadan sürdürmeye devam edeceğiz. Yapacağımız yatırımların 20 milyon dolarlık kısmı Ar- Ge ve inovasyon üzerine olacak. İş süreçlerimizi daha da etkinleştirmek, hem kendimiz hem de paydaşlarımız için verimliliği artırmak yönünde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. 2018’de de güçlü büyüme performansı göstermeye hazırlanıyoruz. Bu yıl içinde fiilen anlaşmış ve hayata geçirmek için hazırlıklarını yapmış olduğumuz birden fazla büyük işimiz var. Bu işlerin yıllık cirolarının toplamı 100 milyon TL düzeyinde bulunuyor. 2018 büyüme hedefimiz yüzde 20. Bu yıl mevcut pazarlarımızdaki konumumuzu daha da güçlendirmek için çalışıyoruz. Özellikle Almanya’daki satış yapılanmamız ve kurduğumuz şirketimizle, Avrupa pazarında müşterilerine daha yakın olma ve onlar için uçtan uca lojistik çözümler geliştirme olanağına sahip olacağız. Aynı zamanda acente yapılarımızda bazı değişiklikler yapıp, yeni iş ortaklıklarına gitmek ve gerektiğinde şirket satın alımları ile yurtdışı pazarlarındaki konumumuzu güçlendirmek de hedeflerimiz arasında.
Borusan Lojistik olarak, uluslararası taşımacılık pazarında daha da güçlü bir büyüme için araç yatırımının ilk fazını, eylül ayında 105 adet treyler satın alımı yaparak gerçekleştirdik. Proje taşımacılığı alanında güçlü varlığımızı koruduk. Yaklaşık beş yıldır sahip olduğumuz ‘En fazla iş yapan lojistik firması” konumumuzu bu yıl da sürdürdük. Türkiye’de enerji sektöründe özellikle RES yatırımlarının artmasından dolayı bu alanda özel çözümlerle hizmet vermeye başladık. Bu sektörde bize avantaj sağlayan yeni kanat adaptörü projemize ciddi ölçeklerde yatırım yaptık.”