Borsada ekim ayı coşkusu rekor getirdi

0
35

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, ekimde yüzde 7,03 yükselerek eylüldeki kayıplarının tamamını telafi etti ve tüm zamanların en yüksek aylık kapanışını gerçekleştirdi.

Borsa İstanbul’da eylülde ortalama yüzde 6,5 zarar eden hisse senedi yatırımcısı, ekim ayındaki yükseliş rallisi ile yaralarını sardı ve 2016 kapanışına göre getiri oranını yüzde 41’e çıkardı.

Eylülü 102.908 puandan kapatan BIST 100 endeksi, geçen ay ABD ile yaşanan vize krizi nedeniyle 99.210 puana kadar gerilese de ekonomik göstergelerdeki iyileşme ve küresel piyasalarda artan risk iştahı ile yükselişe geçerek ekimi yüzde 7,03 artışla 110.143 puandan tamamladı. Böylece endeks, aylık bazda tüm zamanların en yüksek kapanış rekorunu kırdı.

BIST 100 endeksi, başlıca dünya borsaları arasında ikinci sırada
Başlıca dünya borsaları arasında Japonya’da Nikkei 225 endeksi yüzde 8,1 ile en çok yükselen olurken, BIST 100 endeksi yüzde 6,3 ile ikinci sırayı aldı. 

“Döviz ve faizlerdeki yükselişe karşın borsada alımlar güçlendi”
Noor CM Menkul Değerler Satış Müdürü Mert Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, döviz ve faizlerdeki yükselişe karşın borsada alımların güçlendiğini ifade ederek, “3’üncü çeyrek ve yıl sonu için öne çıkan büyüme beklentileri, hisse senedi piyasalarını desteklemeye devam edebilir. Açıklanan veriler öngörülerden iyi gelirken, aynı zamanda beklentileri günden güne güçlenen bir büyüme performansımız var.” değerlendirmesinde bulundu.

“Piyasalar kasımda yeni bir denge noktası bulabilir”
Gedik Yatırım Araştırma Müdürü Üzeyir Doğan da “Büyüme beklentileri ve şirket karlılıkları, BIST 100 endeksinin ekimde aylık kapanış rekoru kırmasını sağlayan ana etkenler oldu.” ifadesini kullandı.