Borsa yükselişle kapandı

0
41

Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi günü önceki kapanışa göre 333,49 puanlık yükselişle 82.799,38 puandan tamamladı.

BIST 100 endeksi, dünkü kapanışa göre yüzde 0,40 değer kazandı, toplam işlem hacmi 3,8 milyar lira olarak gerçekleşti. Gün sonunda bankacılık endeksi yüzde 0,66, holding endeksi yüzde 0,38 yükseliş kaydetti. En fazla kazandıran sektör endeksi ise yüzde 3,37 ile “madencilik” oldu.

Güne yatay seyirle başlayan BIST 100 endeksi beklentilerin üzerinde gelen sanayi üretim verilerinin ardından gelen tepki alımları ile ilk seansı yükselişle tamamladı. İkinci seansta kapanışa doğru etkili olan alımların etkisiyle yükseliş eğilimini sürdüren endeks, en yüksek 82.884,55 puanı gördü.

Analistler, iyi gelen sanayi üretim verisi ile endeksin 82 bin desteğinin üzerinde tutunduğunu ifade ederken, endeksin dar bantta sıkışık bir seyir izlediğini kaydediyor.

Yurt dışında ABD Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantı tutanaklarının bu akşam açıklanacağını belirten analistler, tutanaklarda Fed’in faiz artırım zamanlamasına ilişkin ipuçları aranacağını ifade ediyor.

Yarın Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) Olağan Genel Kurulu’nda TCMB Başkanı Erdem Başçı’nın konuşmasının piyasalar tarafından yakından takip edileceğini aktaran analistler, yurt dışında ABD işsizlik başvuruları ve İngiltere Merkez Bankası faiz kararının yön üzerinde etkili olacağını kaydediyor.

Teknik olarak endekste 82.000’in güçlü destek konumunda olduğunu ifade eden analistler, yukarı yönlü hareketlerin devamı halinde sırasıyla 83.000- 83.500’ün direnç seviyeleri olarak takip edileceğini dile getiriyor.