Borsa İstanbul düşüşle kapandı

0
43

Borsa İstanbul güçlenmeye başladı ve yükselişini sürdürüyor. BİST güne yüzde 0.21 oranında yükselişle 99 bin 301 puandan başladı.
Dolardaki düşüşe rağmen Borsa İstanbul güç kazanamadı. Güçsüz seyre yönelen Borsa İstanbul açılıştaki hafif primini sildi. Kar satışlarıyla karşılaşan BİST gün ortasına yüzde 0.48 oranında düşüşle 98 bin 619 puandan girdi.
Gün ortasından sonra Borsa İstanbul’da satış eğilimi devam etti. Kapanışa doğru kayıplarını biraz toparlasa da günü yüzde 0.37 oranında düşüşle 98 bin 733 puandan tamamladı.
Açılışın ardından en düşük 98 bin 109 puan, en yüksek 99 bin 806 puan seviyesi görüldü.
Pazartesi günü açıklanacak olan Bakanlar Kurulu öncesinde hissepiyasasında yukarı yönlü hareket görülürken döviz tarafında ise düşüş hakim oluyor.
Yüksek gelen enflasyona ilişkin ise hükümet tarafından adım atılacağı her defasında tekrarlanıyor. Ancak önümüzdeki faiz kararında, analistler Merkez Bankası’nın aksiyon almasını bekliyor.
Küresel piyasalarda ise ticaret savaşından geri adım atma beklentileri sona erdi ve resmen ABD ile Çin arasında ticaret savaşının başlamasıyla birlikte Asya, ABD ve Avrupa borsalarında yükseliş yaşandı.