Booking.com’a rakip geliyor

0
47

Avrupa’nın bir numaralı otel işletmecisi, dünya sıralamasında ise altıncı olan Fransız Accor oteller grubu, otel rezervasyon sitesi Booking.com’a rakip oluyor.

Fransız ekonomi gazetesi “Les Echos”da yer alan habere göre, bu yeni yapılanma için hem Accor olan ticari adını AccorHotels olarak değiştiren hem de yeni bir logo edinen oteller grubu Booking.com, Expedia.com gibi online rezervasyon devlerine karşı yeni bir rezervasyon sitesi oluşturdu. Temmuz ayı itibariyle faaliyete geçecek olan site Accor otellerin yanı sıra başka bağımsız otellere de  açık olacak.

Mercure, Sofitel gibi markaları bünyesinde barındıran AccorHotels 3700 kadar otele sahip ve 2018 yılı sonuna kadar da, bu sayıyı 80 ülkedeki 328 şehirde 10.000 tesisin üzerine çıkarmayı hedefliyor.

AccorHotels Yönetim Kurulu Başkanı Sebastien Bazin, komisyon ücretlerini yüksek tuttuklarından şikayet edilen Booking.com gibi devlerle mücadele edebilmek için kendi platformlarına dahil olanlara daha avantajlı olanaklar sunacaklarını kaydediyor; buna göre, bağımsız otellerin komisyon ücretlendirmesi ülkeye göre yüze 12 ila yüzde 15 arasında değişecek; bu da popüler online seyahat acentelerine göre yüzde 30 ila 50 daha düşük bir orana tekabül ediyor.

AccorHotels operasyonel platformda Fastbooking’den destek alacak; Fransız otel grubu, online rezervasyonda uzmanlaşmış Fastbooking’I kısa süre önce aldı.