BofA: Güçlü istihdam verisi euro/dolar’da dönüşü tetikleyebilir

0
54

Aralarında Athanasios Vamvakidis’in de bulunduğu Bank of America Merrill Lynch (BofAML) analistleri, güçlü çıkabilecek bir ABD tarım dışı istihdam verisinin, euro/dolar’da dönüş hareketini tetikleyebileceğini kaydetti.

>> Draghi: Artan volatilite dönemlerine alışmalıyız

BloombergHT‘ye göre, ABD’de 5 Haziran’da açıklanacak olan Mayıs ayı tarım dışı istihdam verisinin, Bloomberg’in anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanına göre 226,000 artması bekleniyor. Bu veri Nisan ayından 223,000 artmıştı.

BofAML analistleri, euronun dün Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi’nin, piyasalara volatiliteye alışmaları gerektiğini söylemesinin ardından yukarı yönde hareket ettiğini ve Draghi’nin ayrıca, AMB’nin faizlerdeki kısa vadeli hareketlere bakacağının işaretini vermesi ile birlikte, Almanya tahvillerinde diğer bir satış dalgasının tetiklendiğini kaydetti.

Analistler, Yunanistan müzakerelerindeki olumsuz gelişmelere karşın, euronun kısa vadede yukarı yöndeki hareketine devam edebileceğini, ancak euro/dolar’ın yıl sonuna kadar parite seviyesine (1 doler = 1 euro) doğrı kademeli olarak zayıflamasını beklemeye devam ettiklerini belirtti.