Bitcoin, Wall Street’e giriş yaptı

    0
    44

    Bitcoin, ani bir şekilde Wall Street’e girdi. Cboe Global Markets’in Bitcoin vadelileri işlemlerini açmasından 4 saat sonra, kontratlar yüzde 20’nin üzerinde yükseldi.

    Dealerlar, ilk işlem hacminin beklentileri aştığını belirtirken, Cboe’nin websitesinde yoğunluk dolayısıyla kesinti sıkıntıları yaşandı.

    Şikago merkezli Grace Hall Trading LLC yönetici ortağı Joe Van Hecke, “İşlem yapmak oldukça basitti” dedi ve “Zamanın ilerlemesiyle sağlam bir piyasa göreceğimizi düşünüyorum” şeklinde konuştu.

    Bitcoin vadelilerinin Şikago piyasalarında işlem görmeye başlaması, kripto para için bir dönüm noktası oldu. Bitcoin işlemleri şu ana dek genel olarak kişisel yatırımcılar tarafından üzerinde herhangi bir düzenleme olmayan piyasalarda gerçekleştiriliyordu.

    Ocak vadeli Bitcoin kontratları, 15,000 dolar seviyesinden açılmasının ardından Pazar günü New York saatiyle 10:15 itibariyla 17,780 dolar seviyesinden işlem gördü. 

    Deutsche Bank uyardı
    Deutsche Bank. Cuma günü yayınladığı raporda, Bitcoin çılgınlığının gelecek yıl piyasa için gerçek bir risk yaratabileceği uyarısında bulundu.

    Deutsche Bank’ın baş uluslararası ekonomisti Torsten Slock imzası ile gönderilen raporda, Bitcoin’de bir çöküş yaşanması olasılığı piyasa için 2018’in en ciddi riskleri listesinde yer aldı.