Binali Yıldırım ve Kemal Kılıçdaroğlu’ndan ortak açıklama

0
26

Başbakan Binali Yıldırım ile CHP’nin dünkü Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Toplantısı sonrası telefonla görüşen Kılıçdaroğlu, saat 09.58’de Yıldırım ile yüz yüze görüşmek üzere Çankaya Köşkü’ne geldi. İki lider, görüşme sonrası bir basın toplantısı gerçekleştirdi. 

Endişelerini Başbakan Yıldırım’a aktardığını söyleyen Klıçdaroğlu, “Toplumdaki gerginliği gidermek görevimiz. Süratle normalleşmemiz gerekiyor” dedi. 

CHP liderine gösterdiği dayanışmadan dolayı teşekkür ettiğini söyleyen Başbakan Yıldırım şu ifadeleri kullandı: 

“Darbe kalkışmasının sonuçları hakkında kendisine bilgi verdim. Olay kontrol altına alınmıştır. Siyasi irade galip gelmiştir, demokrasi kazanmıştır. Kendisinin, anamuhalefet partisi olarak gösterdiği basiret ve birlik, beraberlik konusunda teşekkür ediyorum. Diğer partilerden de aynı anlayışı gördük. Bu, alçakça girişimi bertaraf etmektedir. Bundan sonra daha dikkatli olmamız lazım. Durumdan vazife çıkaran provakatörler her zaman mümkündür. Bu işlere tevessül edenlere gereken cevabı anında vermeliyiz. Bir yanlış başka yanlışla düzeltilmez. Hukuk devleti içinde kalınarak hesap sorulacak. Yanlış yapanlar Türk adaletine teslim edilecek ve gereği yapılacak. Hiç kimse fiziki şiddetle karşılık verme içinde olamaz. Hukuk devletinde bu kabul edilemez. Birliğe, beraberliğe ihtiyacımız var. Ülkemiz büyük bir badireden geçmiştir, sonunda yine millet kazanmıştır.”