Bill Gates ile Trump bir araya geliyor

    0
    77

    Beyaz Saray programına göre, öğleden sonra gerçekleşmesi beklenen toplantı, basına kapalı gerçekleşecek.  İkilinin tartışma programı açıklanmadı.
    İki isim, geçen Mart ayında Beyaz Saray’da bir araya gelerek “dünyanın dört bir dünyanın dört bir yanındaki salgın hastalıkları bulma ve durdurma” konusundaki planları konuşmuşlardı. Bill & Melinda Gates Vakfı’nın salgın hastalıkları durdurmaya yönelik ciddi yatırımları var.
    Geçen yılki görüşmeden bu yana Trump’ın salgın hastalıkların kol gezdiği ülkeler hakkında ve hatta bu ülkelerden ABD’ye gelen hasta insanlar hakkında aşağılayıcı yorumları sorun yarattı. Afrika’yı bir lağım çukuruna benzetmesi, Haitili insanlar hakkındaki düşünceleri, Trump’ın hastalıkları pek umursamadığını gösteriyor.
    Bu yıl Bill Gates ve eşi Melinda Gates, Trump’ı Bill & Melinda Gates Vakfı’nın hayırsever faaliyetleri hakkında bir raporda hedef almışlardı. Sıkça karşılaştıkları 10 zorlu soru ve soruna yer veren Gates çifti “Trump’ın vakıf faliyeterine etkisi ne düzeyde?” sorusuna da yer vermişlerdi.
    Küreselleşmenin ve gelişmenin gidişatı konusunda oldukça iyimser bir tavra sahip olan Bill Gates, geçtiğimiz Ocak ayının sonlarına doğru ABD’nin yardımlarını azaltması halinde jeopolitik önemini de kaybedeceğinin altını çizmişti. Bu yardımların politik olarak Çin gibi deniz aşırı rakipleri yumuşatmak amacıyla yapılması gerektiğinin altı çiziliyor.
    Gates, “Umarım itibarımızı güçlü bir şekilde tutabiliriz” diyerek, Trump’ın yardım politikalarına dair bir gönderme yapmıştı. Teknoloji endüstrisi ve silikon vadisinin diğer devleri, ilginç bir şekilde ABD dışındaki insanlara yönelik Trump politikalarına ilgi gösteriyorlar.