Beşiktaş’ın malubiyeti Fenerbahçe’ye yaradı

0
23

Dün akşam Kasımpaşa deplasmanında 2-1 yenilen Beşiktaş’ın malubiyeti Fenerbahçe için şampiyonluk yolunda avantaj oldu. 

Beşiktaş’ın Kasımpaşa’ya yenilmesiyle birlikte geri kalan zorlu maçlarda iki takım da malup olmaz ise Fenerbahçe şampiyonluğu göğüsleyen takım olacak. 

Dünkü yenilginin ardından şampiyonluk yolunda tökezleyen Beşiktaş’ın hisseleri bugün yüzde 12 civarında değer kaybederken, Fenerbahçe hisseleri yüzde 7’ye yakın yükseldi.

ALB Forex Araştırma Uzmanı Rıdvan Baştürk, Süper Lig’de şampiyonluk yarışı sürdüren Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın borsadaki hisselerini analiz etti.

Baştürk, “Süper Lig’de bitime 7 hafta kala bir şampiyonluk yarışı da Borsa’da yaşanıyor. Pazar günü Fenerbahçe’nin kendi sahasında Osmanlıspor karşısında 2 puan kaybetmesinin ardından şampiyonluk yarışışında avantajlı konuma gelen Beşiktaş’ta hisseler yüzde 18 oranında değer kazanırken, şampiyonluk yarışında ağır yara alan Fenerbahçe hisseleri ise günü yüzde 3 oranında kayıpla tamamlamıştı. Ancak Pazartesi akşamı oynanan maçta Beşiktaş’ın Kasımpaşa’ya 2-1 mağlup olmasının ardından bu sefer şampiyonluk yolunda avantajlı konuma geçen takım Fenerbahçe, dezavantajlı konuma geçen takım ise Beşiktaş oldu. Bu kapsamda Fenerbahçe hisseleri bugün yüzde 10.8 oranında primli seyrederken, Beşiktaş hisseleri ise yüzde 13.55 oranında değer kayıpları yaşıyor. 

Geriye kalan haftalarda iki takımın da şampiyonluk yolunda oldukça zorlu maçları olduğunu düşünürsek, Borsa’da da şampiyonluk yarışının gelgitli etkisini hissetmeye devam edeceğiz gibi duruyor” ifadelerini kullandı.