Beşiktaş yönetimine çağrı

0
57
Beşiktaş Kulübü’nün 24 Şubat 2008 tarihindeki yıllık olağan idari ve mali genel kurul toplantısında alınan yönetim ve denetim kurulunun ibrasına ilişkin kararların mahkemece iptal edilmesinin ardından gözler yönetime çevrildi.
 
İstanbul 6’ncı Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından alınan kararın, Beşiktaş Kulübü’nün yapılacak ilk genel kurul toplantısında kongre üyelerinin oylamasına sunulması beklenirken, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman’ın, “Davayı kaybeden taraf 2008 senesindeki Beşiktaş yönetimi ve Beşiktaş tarafı. Biz, hakimin aleyhinde karar verdiği taraftayız” şeklindeki açıklaması yeni bir tartışmayı gündeme getirdi. 

Beşiktaş Kulübü Divan Kurulu Üyesi ve kulübün eski yöneticilerinden Haluk Şahbaz, Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu’na gönderdiği yazıda, mahkeme kararının temyiz edilmesinin kulübe ihanet etmekle eşdeğer olacağını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

“Mahkemenin ibra kararını iptal etmesinden beri çeşitli basın yayın organlarında, sosyal medyada ve Sayın Başkan’ın bir televizyonda yaptığı söyleşiden anlaşıldığı kadarı ile mahkeme kararını temyiz etme düşüncesinde olduğunuz intibasına varmış bulunmaktayım. Bu düşüncemin yanlış olmasını diler, İstanbul 6. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin kararını temyiz etmeyeceğinizi umarım. Zira kulübümüzün yararına olan bu kararın temyiz edilmesi demek, kulübümüzün yararını istememek ve zararına hareket etmek olacağından aklıselim sahibi olan hiç kimsenin bu yola gideceğini tahmin etmiyorum. Bu yola gitmek kulübümüze ihanetle eşdeğerdir. Yönetim kurulunuzdan hiçbir üyenin böyle bir karara imza atıp bundan böyle kulübün menfaatlerine hıyanet etmiş bir kişi olarak Beşiktaş tarihine geçmek isteyeceğini düşünmüyorum. Kulübümüzün menfaatleri haricinde bir tutumda olmayacağınızı ve en doğru kararı vereceğinizden zerre kadar şüphem yoktur.”

Şahbaz ayrıca, Beşiktaş Yönetim Kurulu’nun 22 Aralık Salı günü yapacağı ilk toplantısında ivedilikle kararlar alması gerektiğini vurgulayarak, “Dönemin yönetim kurulu başkanı Yıldırım Demirören’in uhdesinde bulunan kulübümüze ait senetler için derhal mahkemece tedbir kararı alınması gerek.
Daha önce yönetim kurulundan ihtarname ile talep ettiğim Ernst and Young tarafsız denetleme şirketinin kulübümüzün 2007 yılı ve öncesi için hazırladığı ve bugüne kadar ısrarla açıklamadığınız denetleme raporunun derhal açıklanması gerekmektedir. Bu rapor açıklandığında içeriğinde ibra edilmeyen yönetim kurulunun kulübümüze verdiği zarar ve ziyanlar ile ayrıca uyguladıkları tüm kanunsuz iş ve işlemler ortaya çıkacaktır.
Artık bu raporu açıklamamakla kulübümüze zarar verdiğinizin bilincine vararak raporun derhal açıklamasını sağlayınız ve bundan sonra bu suça ortak olmaya devam etmeyiniz. İbranın iptaline mahkemece karar verilmesinden dolayı, sorumlu olan yönetim ve denetleme kurlunun mali yükümlülüğünün tespiti konusunda derhal bir dava açılması yönünde de karar alınması gerek.
Şan Ökten Tesisler’nin kullanım amacına uygun olarak kulübümüz tarafından değil, yapılan araştırmalar gereği müteahhit firma tarafından yaptırılması için karar alınması gerek. Dava neticesi ibranın bozulmasına neden olan konulardan biri olan Fulya Süleyman Seba projesi ile ilgili bahse konu sözleşme maddelerinin yerine getirilip, yüzde 67 – yüzde 33 tespitinin dava açılarak uygulanması için ivedilikle karar alınması gerekir. Kulübümüzün menfaatleri için bu konuların yönetim kurulunuzda ciddiyetle ele alınıp gereğinin yapılacağına inancım sonsuzdur” ifadesini kulland