Beşiktaş yatırımcısını üzdü

0
41

UEFA Avrupa Ligi çeyrek finalinin ilk maçında Olympique Lyon ile deplasmanda karşılaşan Beşiktaş  son dakikalarda yediği gollerle rakibine 2-1 yenildi. 

Rakibi karşısında 15. dakikada Ryan Babel’in golüyle 1-0 öne geçen ve uzun süre bu üstünlüğünü koruyan siyah-beyazlı takım, ikinci yarıdaki baskıya fazla direnemedi. 

Beşiktaş, savunmadaki hatalarla Olympique Lyon’a mağlup oldu. Siyah-beyazlı ekip, 2 dakikada üst üste yediği gollerle avantajını yitirdi. 83. dakikada Tolisso’nun golüne engel olamayan Beşiktaş, 84. dakikada da Morel’in golüyle 2-1 geriye düştü. Karşılaşmada başka gol olmazken, siyah-beyazlı ekip, çeyrek final ilk mücadelesini 2-1 geride tamamladı.

Beşiktaş’ın dün akşamki yenilgisi sonrası bugün hisseleri düşüşle güne başladı. TSİ 11.30 itibariyle Beşiktaş hisseleri yüzde 2.19 değer kaybıyla 4.91 TL’den işlem görüyor.

İki takım arasındaki rövanş maçı, 20 Nisan Perşembe günü İstanbul’da oynanacak.

Şenol Güneş’ten açıklama
Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, 2-1 yenildikleri ilk maçta yaşanan olaylardan dolayı üzgün olduklarını söyledi.

Güneş, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, olaylara kimin sebebiyet verdiğinin önemli olmadığını belirterek, “Oyunun 45 dakika geç başlamasından dolayı üzgünüz. Kim tarafından nasıl olduğu önemli değil, önemli olan futbolda bu tip görüntüler vermemek. Yanımızda olumsuzluk yapan taraftar varsa izin vermemek lazım. Her taraf bozulabilir, herkes zan altında kalabilir. Şiddetin sahada olmasını istemediğimiz halde maalesef oluyor.” diye konuştu.

Olympique Lyon ile yaptıkları maçı değerlendiren Güneş, şunları kaydetti:

“İlk bölümde oyunu kontrol etmeye çalıştık. Oyunu iyi taşıdık. Rakibin duran toplarına karşı tedbirlerimiz iyiydi. Bize çarpan topla rakip gol attı. İkinci gol bizim hatamızdan oldu. 1-1 olsa da, 1-0 kazansak da ikinci maç yine zor olacak. Turu geçecek gücümüz var. Son bölümde bazı arkadaşların yerine aldığımız oyuncular daha dirençli oynaması gerekirken olmadı. 1-0’dan 2-1 mağlup olmak bizim için üzücü ama umutsuzluk olarak bakmıyorum. İlk maç için bir kayıp olarak bakıyorum.”