Beşiktaş Olimpik Lyon maçı ne zaman? Hangi kanalda? Saat kaçta?

0
67

Beşiktaş, hem ligde hem de Avrupa’da yoluna devam ediyor. Özellikle 2017 UEFA kupasında aldığı başarılı sonuçlar Avrupa basınının da dikkatini çekmiş durumda. Bir çok yabancı gazeteci, Beşiktaş’ın futbolunun oldukça baskıcı ve yıpratıcı olduğunu, bu futbolu oynamaya devam ederlerse Beşiktaş’ın final oynama ihtimalinin hiç de sürpriz olmadığını dile getirdiler.

Bunun dışında kura çekimi en çok Ajax’lıları tedirgin etti. Bir çok Ajax taraftarı arasında yapılan ankette, en az karşılaşmak istenen takım olarak Beşiktaş gösterildi. Bunun sebebi de son günlerde iki ülke arasında yaşanan siyasi gerginlik.

UEFA 2017 Çeyrek Final Eşleşmeleri
Anderlecht – Manchester United
Celta Vigo – Genk
Ajax – Schalke
Lyon – Beşiktaş

UEFA 2017 Çeyrek Final maç tarihleri
Uefa Avrupa Ligi Çeyrek final maçları 13 ve 20 Nisan’da oynanacak. Beşiktaş ilk maçı 13 Nisan’da deplasmanda oynayacak.

Yarı finaller ise 4 ve 11 Mayıs’ta, Avrupa Ligi’nin final maçı da 24 Mayıs’ta İsveç’in başkenti Stockholm’deki Friends Arena’da oynanacak.

Beşiktaş’ın İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi kura çekimi sonrasında yaptığı açıklamada, Olimpik Lyon’un da durumdan memnun olduğunu düşünmediğini belirtti. Çebi, “Onlar da diyordur ki çıka çıka Beşiktaş mı çıktı? Mutlu değildirler, erken final oynanacak.” dedi.

Lyon, Roma galibiyetiyle dikkatleri çekti
Olimpik Lyon dikkatleri 4-2 kazandığı Roma maçıyla üzerine çekmiş ve turnuvanın iddialı ekiplerinden olduğunu ispat etmişti.

Hücum hattı zengin olan Lyon, Beşiktaş gibi çok gol atmayı seven bir takım olarak görülüyor. 

2002 ve 2008 arasında zirve yıllarını yaşayan kulüp, bu yıllarda şu an bir rekor olan üst üste 7 Fransa ligi şampiyonluğu, 1 Fransa kupası ve 1 Fransa Lig kupası elde etmiştir.