Berat Albayrak’tan 4 temel kriter

0
46

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, elektrik dağıtım şirketlerine, yeni dönemde müşteri memnuniyetinin ön önemli öncelik olduğunu ifade ederek, belirlediği 4 temel kritere uymalarını istedi.

Albayrak, firmaların, tedarik kalitesi-sürekliliği, yatırımlar, müşteri hizmetleri ve kurumsal iletişim gibi 4 alanda yükümlülükleri olacağını söyledi. En önemli karne notunun çağrı merkezlerinden geleceğini belirten Albayrak, firmalardan çağrı merkezlerindeki müşteri temsilcisi sayısını artırmasını istedi. 

Albayrak, “Maksimum hatta bekleme süresi, sorun çözme ve cevaplama oranı gibi yeni değerlendirme kriterleri getireceğiz” dedi. Albayrak, karnesini iyileştirmeyen firmaya yaptırım uygulanacağını vurguladı.

ÇAĞRILAR 30 SANİYEDE CEVAPLANACAK
Elektrik dağıtım sektöründe faaliyet gösteren 21 dağıtım şirketinin yöneticileri ile hafta sonunda Trabzon’da toplantı yapan Albayrak, öncelikle bir sunum yaparak, müşteri memnuniyeti temelli yeni dönemi anlattı. Albayrak, şirketlerin çağrı merkezi performansı ve çalışan sayılarının yetersizliğine dikkat çekti. Albayrak, çağrı merkezlerinin niteliğini anlamak için bizzat danışmanlarının çağrı merkezlerini aradığını da anlattı. “Abone başına düşen müşteri temsilcisi sayısı” kriterine önem verdiğini ifade eden Albayrak, “15 gün içinde yazılı cevap” ve “maksimum 30 saniyede çağrı karşılama” kriterlerinin yanı sıra “maksimum hatta bekletme süresi”, “sorun çözme oranı”, “konuşma kalitesi ve bilgi düzeyi”, “cevaplama oranı” gibi yeni değerlendirme kriterlerinin olacağını belirtti 

MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ
Enerji Bakanlığı’nın firmalara karne olarak dağıttığı ankette vatandaşlara öncelikle genel olarak aldıkları elektrik dağıtım hizmetinden memnun olup olmadıkları soruldu. Vatandaşlara elektrik kesilmeleri sıklığı, ortalama süresi, kesinti olduğunda nereyi arayacaklarını bilip bilmediklerine ilişkin sorular yöneltildi. Son 6 ay içinde elektrik dağıtım şirketine işlerinin düşüp düşmediği, düştüyse, işlerinin kolay çözüp çözmedikleri, yetkili kişiye kolayca ulaşıp ulaşamadıkları, ne kadar süre bekletildikleri, şikayetlerinin ne kadar sürede değerlendirildiği, personelin kendilerine yaklaşımının nasıl olduğu da soruldu.