Berat Albayrak milletvekili adayı olacak mı?

0
140

Genel seçimler öncesi partilerin milletvekili listelerini Yüksek Seçim Kurulu’na teslim etmesine saatler kala Ankara’da önemli bir iddia ortaya atıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı ve Sabah Gazetesi köşe yazarı Berat Albayrak’ın Ak Parti’den milletvekili aday olacağı iddia edildi.
 
7 Haziran seçimleri için partiler milletvekili aday listesine son şeklini vermeye çalışırken, kulislerde de hareketlilik sürüyor.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Esra Erdoğan’la evli olan Albayrak, uzun süre Çalık Holding’de CEO olarak göre görev yapmıştı. Berat Albayrak geçen yıl bu görevinden ayrıldı.
 
Halen Sabah Gazetesi’nde köşe yazarlığı yapan Albayrak’ın milletvekili seçilmesi ve AK Parti’nin yeniden hükümet kuracak çoğunluğu elde etmesi halinde ekonomiden sorumlu bakan olması da iddialar arasında yer alıyor.
 
Halen Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı olan Ali Babacan Ak Parti tüzüğündeki 3 dönem milletvekilliği yapanların aday olamamasını öngören ‘3 dönem’ kuralı nedeniyle bu dönem aday olamayacak.
 
Başbakan Ahmet Davutoğlu en son açıklanan teşvik programı sırasında kendisine yöneltilen soru üzerine 3 dönem kuralına takılan Ali Babacan’ın seçimden sonra da ekibin içinde yer alacağını açıklamıştı.