Başkanlık Sistemi için referandum sinyali

0
19

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, düzenlediği basın toplantısında gündemle ilgili değerlendirmede bulundu ve soruları yanıtladı.

Kalın, ‘başkanlık sistemi’ konusunda “Böyle bir önemli konu söz konusu olduğu zaman bu tartışma milletten bağımsız, ayrı elbette düşünülemez. Bunun mekanizması referandumsa referanduma gidilir. Parlamentoda yapılacak bir takım düzenlemeler vardır ama benim asıl altını çizmek istediğim konu burada bu konu milletimizle danışılarak, görüşülerek onların görüş ve kanaatleri alınarak neticelendirilecek bir konudur” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasında gizli görüşme yapıldığı iddialarına ilişkin soruyu şöyle yanıtladı:

“Böyle bir görüşme söz konusu değil. Fakat şunun altını çizeyim, Sayın Cumhurbaşkanımıza husumet besleyerek, düşmanlık yaparak, saldırarak, hakkında birtakım senaryolar yazarak, yalan yanlış haberler yaparak siyaset yaptığını zannedenler, popülarite kazanacağını zannedenler, gündeme geleceğini zannedenler 1 Kasım seçim sonuçlarını doğru okusunlar. 1 Kasım seçim sonuçları aynı zamanda bütün bu anlamsız, temelsiz, yersiz, hepimizi yoran tartışmalara da spekülasyonlara da verilmiş bir cevaptır. Artık bunları bir kenara bırakmak gerekir.”

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ni vatandaşların ziyaretine açmak için gerekli çalışmaları büyük oranda tamamladıklarını belirterek, önümüzdeki günlerde haftanın belli günlerinde, başvuru kabul sistemi içerisinde vatandaşların Külliye’yi ziyaret edebileceklerini bildirdi.