Başbakan Yıldırım’dan TEOG açıklaması

0
18

Başbakan Binali Yıldırım, Şanlıurfa’nın merkez Karaköprü ilçesindeki Hacı Abdurrahman Özdemir Ortaokulu’nda düzenlenen 2017-2018 eğitim öğretim yılı açılış törenine katıldı.

Konuşmasına yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını dileyerek başlayan Yıldırım, Şanlıurfa’da öğrencilerle beraber olmaktan, okulun ilk günü heyecanını yaşamaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. 

Yıldırım, sosyal bilgiler öğretmeni Yusuf Elitaş’ın 15 Temmuz hain darbe girişiminde, sınıf öğretmeni Necmettin Yılmaz ile müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın’ın bölücü terör örgütü PKK tarafından şehit edildiğini hatırlatarak, Yalçın’ın adının Batman Kozluk’ta, şehit öğretmen Necmettin Yılmaz’ın adının da Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde görev yaptığı okulda yaşatılmaya devam edeceğini söyledi. 

“Bizim için ikinci sınıf vatandaş yok”
Vatan toprağının her köşesinde 80 milyonun kardeş olarak birlikte yaşadığını vurgulayan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bizim için ikinci sınıf vatandaş yok. Bütün vatandaşlarımız başımızın tacı, gönlümüzün ilacıdır. 15 yıldır Türkiye’nin bugününü, yarınını inşa etmenin gayreti içindeyiz. Büyük Türkiye hedefimize, büyük düşünmeyi beceren nesillerle, sizlerle, ulaşacağız. Dünya değişiyor, bu değişimi okumak ve bu değişime göre Türkiye’nin de değişimini, dönüşümünü gerçekleştirmek, ülkemizi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak bizim en önemli görevimizdir. Bunu, geleceğin teminatı siz gençlerimizle başaracağız. Okullarımız bu nesilleri yetiştirecek ilim ve irfan yuvalarıdır. Türkiye’nin aydınlık geleceğinin tohumları sevgili öğretmenlerimiz tarafından burada atılıyor. Değerli öğretmenlerimizin tahtaya yazdığı her harf, öğrencilerimizin defterine düştükleri her not Türkiye’nin geleceğine değer katacak.”

“Taşa toprağa yapılan yatırımın ömrü sınırlı”
Vatandaşın ihtiyacı olan her şeyi yaptıklarını ama taşa toprağa yapılan yatırımın ömrünün sınırlı olduğunu bildiklerini ifade eden Yıldırım, şunları kaydetti:

“Taşa toprağa yapılan yatırımın ömrü sınırlı. 40-50 sene bilemedin 100 sene ama insana yatırım yapmamın ömrü nesilden nesile devam ediyor. Onun için insana yatırıma kesintisiz devam edeceğiz. Anaokulundan ilkokula, ortaokuldan liseye ve üniversiteye kadar eğitimin bütün aşamalarında fırsat eşitliğini sağlayacak bilimsel temele dayalı eğitim sistemi oluşturmanın gayreti içindeyiz. Milli Eğitim Bakanımız söyledi. Eğitimde değişiklik oluyor. Tabii ki değişecek çünkü dünya değişiyor, yeni yeni teknolojiler, yeni bilgiler internetle, bilişimle, artık ayağımıza, önümüze geliyor. Dolayısıyla değişimi okumak, değişime göre kendimizi de gözden geçirmek zorundayız. Bir yandan okulların, dersliklerin fiziki ihtiyaçlarını gidermek diğer yandan da eğitimin içeriğini, muhtevasını geliştirmek mecburiyetindeyiz.”

“Yeni müfredat uluslararası eğitim standartları esas alınarak yapıldı”
Başbakan Binali Yıldırım, müfredat değişikliğine ilişkin,”Müfredat, hayatın ihtiyaçlarına cevap veren, hayatta karşılığı olan bilgilerle yeniden oluşturuldu. Bu müfredat, uluslararası eğitim standartları esas alınarak yapıldı. Müfredat değişimi öğrencilerin temel insani değerler, sevgi, saygı, adalet gibi önemli kavramların öğrenilmesi, beşeri ve sosyal ihtiyaçların anlatılması esasına göre yapılandırıldı.” dedi.

TEOG’un kaldırılmasına yönelik çalışma
Başbakan Yıldırım, TEOG’un kaldırılmasına yönelik çalışmaya ilişkin, “Amacımız, yavrularımızın ortaokuldan sonra gönül rızasıyla, gönül rahatlığıyla istedikleri, kabiliyetlerinin en uygun olduğu lise kısmına devam etmeleridir.” diye konuştu.

Yıldırım, şöyle devam etti:
“Sizi stresten kurtaracak, rahat rahat istediğiniz okula gidecek şekilde gereken çalışmaları, düzenlemeleri yapacağız. 8’inci sınıfı bitirdiğinizde hangi tarafa ilginiz varsa, ‘Ben spor okuluna gitmek istiyorum’, buyur git. ‘Ben ilim adamı olacağım, daha çok matematik, fizik, fen okuyacağım’, sen de oraya git. ‘Ben edebiyatçı olacağım, şiir yazacağım, masal yazacağım’, sen de sosyal bilimlere git. ‘Ben din alimi olacağım, fıkıh öğreneceğim, siyer öğreneceğim’, sen de imam hatip lisesine git. Herkes istediği yere gidecek. Bunun için ortaokulda yönlendirileceksiniz. Kim yönlendirecek? Okul, öğretmenleriniz, velileriniz yönlendirecek.”