Başbakan Davutoğlu ile Bahçeli görüşecek

0
18

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, hükümet kurma çalışmaları kapsamında yarın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir araya gelecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, 9 Temmuz’da 63. Hükümeti kurma görevi verilen Davutoğlu, bu görevi devraldıktan sonra sırasıyla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile görüştü.

Bu görüşmelerde, Davutoğlu ile Kılıçdaroğlu, koalisyon kurmak amacıyla görüşmelere başlama kararı alırken, daha sonra AK Parti ve CHP heyetleri, 5 ayrı oturumda, 35 saat süren istikşafi görüşmelerde bulundu. İstikşafi görüşmelerin tamamlanmasının ardından, Davutoğlu ve Kılıçdaroğlu, 10 Ağustos’ta ikinci kez bir araya geldi. 13 Ağustos’ta bir kez daha görüşen iki lider arasında ortak hükümet kurma konusunda anlaşma sağlanamadı. Davutoğlu, bunun üzerine, aynı gün MHP ile temasa geçti.

Ahmet Davutoğlu’nun randevu talebine, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den olumlu yanıt gelirken, görüşmenin 17 Ağustos Pazartesi günü saat 14.00’te yapılması kararlaştırıldı.

– Davutoğlu, çok seçenekli teklifle gidecek
Başbakan Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile yarın yapacağı görüşme öncesinde partisinin MHP heyetiyle çalışmaları gözden geçirdi.

Hazırlıklarını tamamlayan Davutoğlu, Bahçeli ile “hiçbir ön yargı olmadan oturup konuşmayı” planlıyor.
İki partinin ortak ve uzlaşabileceği noktalara dikkat çekmesi öngörülen Davutoğlu’nun, görüşmede, “ortak ve uzlaşılan konular çerçevesinde hükümet kurmak veya seçime gitmek de dahil birçok seçeneği” gündeme getirmesi bekleniyor.