Bakan Çelik Somali İnsan Kaynakları Bakanı Mudey ile görüştü

0
48

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Somali ile bakanlıklar arası ilişkileri daha da ileri bir noktaya taşıyacaklarını bildirdi.
 
Somali İnsan Kaynakları Bakanı Abdivali İbrahim Şeyh Mudey ve beraberindeki heyetle Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Çelik’i Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığındaki makamında ziyaret etti. 
 
Türkiye Cumhuriyeti’nin, Somali’nin makus talihini yenmesi konusunda her alanda destek verdiğini belirten Çelik, “Hükümet olarak gerek devlet kurumlarının inşası ve kamu hizmetlerinin gelişmesi ile güvenliğinin sağlanması konusunda hükümete ve bakanlıklar arası ilişkilerimizde her türlü desteği veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz” diye konuştu.
 
Çelik, başta TİKA olmak üzere birçok kurumun Somali’nin kalkınması konusunda desteklerini yoğunlaştırdığını vurgulayarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ocak ayındaki Somali ziyaretinde, 200 yataklı Türkiye-Somali Eğitim ve Araştırma Hastanesinin açıldığını hatırlattı.
 
Ayrıca aynı bölgede hemşirelik okulunun da hizmete girdiğini bildiren Çelik, Somalili gençlerin meslek edinme imkanlarıyla ilgili desteklerinin devam ettiğini dile getirdi.
 
Bakan Çelik, TİKA ve İŞKUR işbirliğiyle Tarım Okulu Projesi çerçevesinde 2012-2014 yılları arasında eğiticilerin eğitimi çerçevesinde birçok hizmete birlikte imza attıklarını vurgulayarak, şöyle devam etti:
 
“Bugünkü görüşmemizde bakanlıklar arası ilişkilerimizin daha da derinleşmesi konusunda neler yapabileceğimizi hem sendikalar hem de iki bakanlık temsilcileri arasında değerlendirerek, daha ileri bir noktaya taşımış olacağız. Şunu bilmenizi istiyorum, Türkiye hem Hükümet olarak hem ülke olarak ve Sayın Cumhurbaşkanımız mazlum ülkelerden yana olmuştur, kimin ne dediğinden ziyade bu zor şartlarda yaşayan ve silahların gölgesinde yaşayan insanların sorunlarının çözümü konusunda hep kararlı bir tutum sergilemiştir, bundan sonra da sergileyecektir.” 
 
“Erdoğan her zaman ve her konuda Somali’ye yardım elini uzatıyor” 
Bakan Mudey ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın her zaman ve her konuda Somali’ye yardım elini uzattığını, bu yüzden kendilerine teşekkürlerini iletmek istediğini ifade etti.
 
Batılı ülkelerin kendilerine yardım etmediğine dikkati çeken Mudey, Türkiye’nin Somali’ye verdiği destekten ötürü çok memnun olduklarını söyledi.
 
Mudey, daha sonra taleplerini içeren dosyayı Bakan Çelik’e takdim etti.
 
Görüşme daha sonra basına kapalı olarak gerçekleşti.