Aynes Gıda tahvil ödemesini gerçekleştiremedi

0
151

Gıda sektöründe büyüyen mali sıkıntılar nedeniyle okul sütü ihalesinin kazananı Aynes Gıda iflasın eşiğine geldi. Dün iflas erteleme isteyen Aynes Gıda, akşam saatlerinde 1,83 milyon liralık tahvil ödemesini gerçekleştiremediğini duyurdu.

Şirket KAP’a yaptığı açıklamada, “Şirketimiz içinde bulunduğu finansal sıkıntı nedeniyle, TRSAYNS51619 ISIN kodlu tahvilin 1.834.999,97 TL tutarındaki kupon ödemesini gerçekleştirememiştir” dedi.

AYNES GIDA İFLAS ERTELEME İSTEDİ

Sabah gazetesine konuşan Aynes Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Serin konuyla ilgili şunları söyledi:

“Rusya krizi nedeniyle alternatif bir pazar bulmak için zaman kaybettik. Bunun yanında sınır kapılarında ülke olarak yaşadığımız ambargo nedeniyle malımız bozuldu. Süt sektöründeki sıkıntılardan dolayı olması gerekenin üzerinde ürün depolamak zorunda kaldık. Dolayısıyla elimizdeki nakdi kullandık. İflas erteleme hamlesini yapmasaydık tıkanacaktık. Tedbirle en azından banka ödemelerini durdurduk. Mevcut nakdimizi üretim ve tedarikçilerimiz için kulanacağız” diye konuştu. 

SÜTTE SORUN OLMAYACAK 
Okul sütü projesinde herhangi bir aksama olmayacağına dikkat çeken Serin, mal almaya ve üretime devam edeceklerini söyledi. Şu anda birkaç firmanın satın alma ve ortaklık için kendileriyle görüştüklerini dile getiren Serin, “Haftasonu da dahil olmak üzere çalışıyoruz. Kimseye borcumuz kalmayacak. Şu anda karşılıksız ne bir çekimiz ne de günü geçmiş bir borcumuz var. Yeni pazarlar bulup malımızı bu pazarlara göndermeye başladık. Bütün sıkıntıları aşıyoruz. 20 bin müstahsile çalışıyoruz. Bin 200 çalışanımızla yolumuza devam ediyoruz” dedi. 

İLK SÜT İHRACATÇISI 
Acıpayam İlçesi’nde yem ve süt ürünleri üretiminin yanı sıra meyve suyu üretimine de başlayan Aynes Gıda, mali sorunlar yüzünden Acıpayam Asliye Hukuk Mahkemesi’ne iflas erteleme talebiyle dava açtı. Mahkeme 27 Ocak’ta verdiği kararla icra takiplerini, ihtiyati haciz ve tedbirleri durdurdu. Aynes Gıda, Türkiye’den AB’ye ve Rusya’ya ilk süt ihracatını gerçekleştirmişti.