Axa’dan 15.3 milyar dolarlık satın alma

    0
    27

    AXA’nın, her bir XL hissesi için 57.6 dolar ödeyeceği ve toplam satın alma bedelinin 15.3 milyar dolar olacağı açıklandı.
    Birkaç gündür söylentilerin yoğunlaştığı satın almanın finans sektöründe son dönemde sıkılaşan düzenlemeler ve düşen marjlara karşı bir cevap niteliği taşıdığı düşünülüyor. Geçtiğimiz aylarda da AXA’nın en büyük rakiplerinden AIG yaklaşık 5.5 milyar dolar ödeyerek Validus’u satın almıştı.
    AXA CEO’su Thomas Buberl, satın alma sayesinde AXA’nın küresel emlak ve afet pazarındaki hayat ve tasarruf sigorta piyasasını domine edeceğini belirtti.
    XL Group hisseleri satın alma haberi sonrasında yüzde 29.7 artış gösterdi.
     
    6 MİLYAR EURO KÂR AÇIKLAMIŞTI
    Almanya merkezli Allianz’ın ardından sigortacılık sektöründe Avrupa’nın en yüksek piyasa değerine sahip olan AXA’nın bu satın alma nedeniyle borç oranın artması bazı yatırımcılar açısından risk olarak görüşüyor.
    Gelir öncesi kazançta XL satın almasının AXA’ya getirisinin yıllık 400 milyon dolar olacağı öngörülüyor. AXA, 2020 finansal hedefleri kapsamında 2016 ve 2020 yılları arasında hisse başına kazancının yüzde 3 ila 7 artmasını bekliyor.
    Fransız şirket geçtiğimiz yıl yaşanan yıkıcı doğal afetlerde, reasürans kontratları ve çeşitlendirilmiş iş modelleri sayesinde ucuz atlatmıştı. 2017 net kârı da 6.2 milyar euro ile beklentilerin üzerinde açıklamıştı.