Avrupa hisseleri şirket verileriyle yükseldi

0
36

Avrupa hisseleri SAP SE, Actelion Ltd. gibi firmaların tahmin edilenden daha iyi performans göstermesi üzerine yükselişini 2. güne taşıdı.
 
BloombergHT‘nin haberine göre SAP ilk çeyrek satışlarının zayıf euronun gelirleri arttırması üzerine beklentileri aşması ile yüzde 2 yükseldi. Actelion ilk çeyrek karının tahminleri aşması ile yıllık beklentisini revize etti ve yüzde 5.5 değer kazandı.
 
Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.9 artış ile Londra saati ile 08:10’da 410.67 puan oldu. Endeks Pazartesi günü yılın en büyük haftalık düşüşünün ardından toparlandı.
 
>> Dolar 2.71’i geçti

Euro Bölgesi maliye bakanlarının bu hafta gerçekleştireceği toplantıda Yunanistan hakkında izlenen yol haritası ele alınacak.
 
Şirketlerden gelen haberler doğrultusunda, dünyanın en büyük kozmetik üreticisi olan L’Oreal SA ilk çeyrek satışlarının yüzde 14 artması üzerine yüzde 1.3 artış kaydetti. Saatchi & Saatchi dahil olmak üzere önde gelen reklam firmalarının imtiyaz sahibi Publicis Groupe SA ilk çeyrek satışlarının hedeflerin üzerinde çıkması ile yüzde 4.9 arttı.
 
Rio Tinto Group ilk çeyrekte demir cevheri üretiminin, yüzde 12 artış beklentisinin gerisinde kalması üzerine yüzde 1.6 değer kaybetti.