Arnavutköy’de arsa fiyatları tavan yaptı

0
27

İstanbul Emlak Komisyoncuları ve Danışmanları Odası Başkanı Nizameddin Aşa, Arnavutköy’de gayrimenkul fiyatlarının tavan yaptığını belirterek, “Hem havaalanı hem de kanal projesi nedeniyle Arnavutköy ve çevresinde, arsa fiyatları son iki yıl içinde 10 kata kadar artış gösterdi” dedi.

Aşa, “Ayrıca yeni başlayacak ve henüz tamamlanmamış inşaatlarda dolar olarak alınan malzemelere yansıyan artışların bu projelere de yansıyacak olması ve dolayısıyla fiyatlarda artış beklentisi var. Bir diğer etken de doları olan yatırımcının daha da yükselebilir beklentisiyle gayrimenkul alımını ertelemesi” dedi.

Aşa, şunları kaydetti: “Yapımı süren 3. Havalimanı, 3. Boğaz Köprüsü, Avrasya Tüneli gibi projeler şehirdeki konutlara da değer katıyor. Kanal İstanbul projesinin güzergahı olarak ilk günlerde Silivri gündeme gelmiş ve bu bölgede son 4-5 yıl içinde fiyatlar en az 5 katı kadar artmıştır. Daha önceleri ortalama 5 TL/metrekare olan fiyatlar şu sıralar 50 – 60 TL/metrekare seviyelerindedir. Sonradan kanalın güzergahı olarak daha doğu kısımlar lanse edilmiş hem havaalanı hem de kanal projesi geçmesi muhtemel Arnavutköy ve çevresinde arsa fiyatları son 2 yıl içinde 10 kata kadar artış gösterdi.”