Arkas Lojistik, her sene büyümeye odaklanıyor

0
119

 “2017’yi dolar bazında yüzde 15 büyüme ile kapattık ve 2018 için yeni yatırımlara odaklandık. Arkas Lojistik olarak büyüme hedeflerimiz doğrultusunda, Ford Trucks ile tekrar iş birliği gerçekleştirerek 80 adet Ford Trucks 1848T ADR Gentiane Blue satın aldık. 2018 yılında dolar bazında yüzde 15 büyüme hedefimiz var ve yatırımlarımıza devam ediyoruz. 2017 yılında toplam 23,5 milyon TL çekici yatırımı yapmıştık. Bu yıla baktığımızda henüz yılın başında olmamıza rağmen bu rakamı aşarak 25 milyon TL tutarında yatırıma gittik. Hizmetlerimizin gerektirdiği ölçüde filo yatırımlarımız daha da devam edecek.
Arkas Lojistik, konteyner taşımalarının yanı sıra FTL (Full Truck Load) diğer adıyla komple kamyon taşımaları da gerçekleştiriyor, Türkiye’nin 81 iline dağıtım hizmeti veriyoruz. Petrol Ofisi, Yurtbay Seramik, Pınar Su, Sanica Boru ve Still Arser gibi markalarla yaptığımız uzun vadeli kontratlarla, depoculuk, terminal hizmetleri, nakliye ve forwarding hizmetlerinin yanı sıra geliştirdiğimiz ağır yük nakliye ve multimodal taşıma hizmetlerimiz büyümeye katkı sağlayacak.

SÜRDÜRÜLEBILIR STRATEJİLER
Şirket olarak sürdürülebilirliği ilk sıraya koyuyoruz. Kara filomuzdaki araçlar, yıllık ortalama 25 milyon kilometre yol kat ediyor ve yaklaşık 8 milyon 750 bin litre yakıt tüketiyor. Bu kadar yüksek bir tüketimde araçların sunduğu yakıt tasarrufu, hem maliyet hem de sürdürülebilir çevre konusunda büyük geri dönüşüm sağlıyor. Bu nedenle araçlarını her yıl yenileyerek filosunun her zaman genç ve güçlü kalmasını sağlarken çağın gerekliliklerine uygun, çevreci araçlar tercih ediyoruz. Euro 6 normuna sahip bu araçlar yakıt tasarrufu sağlarken karbon salınımını düşürüyor. Filomuzdaki araçların atık motor yağları da çevreci yaklaşımımızla PETDERe teslim ediliyor.”