Arkas Lojistik Ford Trucks ile hedef büyüttü

0
70

Arkas Lojistik büyüme hedefleri doğrultusunda, yılın ilk yatırımını açıkladı. 60 adet Ford trucks çekici ile filosunu hem gençleştirdi hem de gücüne güç kattı.

2017’yi dolar bazında yüzde 15 büyüme ile kapatarak 2018’de de yeni yatırımlara odaklanan Arkas Lojistik, büyüme hedefleri doğrultusunda, Ford Trucks ile tekrar iş birliği gerçekleştirerek 60 adet Ford Trucks 1848T ADR’li çekici satın aldı. Tamamen Türk mühendislerin geliştirdiği ve Türkiye’de üretimi yapılan Ford Trucks çekicilerle filosunu güçlendirdi.

Arkas Lojistik Genel Müdürü Onur Göçmez, “Tüm yatırımlarının altında bir strateji ileriye dönük bir hedef olmasının yanında temelde hep daha hızlı ve daha verimli olmak var. Yeni araçlarımızı filomuzdaki en yüksek motor gününe sahip. Yeni araçlar olması vesilesi ile bakım-onarımda geçireceği süreyi için daha fazla tur yaparak geçiriyor. Böylece maliyetleri azaltarak daha verimli oluyor” dedi.
 
Bakü Kars Tiflis hattınında çok stratejik olduğunun altını çizen Göçmez, yüklemelere ilk biz başladık ve sadece biz yapıyoruz. Seferleri 15 günde bir düzenli hale getirdik ve yakın zamanda haftalık düzenli seferlere başlamak istiyoruz dedi.

Hedeflerinde sürekli gelişim ve bütyümenin her zaman olduğunun altını çizen Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Lojistik Hizmetleri Grup Başkanı Diane Arcas “2018 yılında dolar bazında yüzde 20 büyüme hedefimiz doğrultusunda yatırımlarımıza devam ediyoruz. 2017 yılında toplam 23,5 milyon TL’lik çekici ve dorse yatırımı yapmıştık. Bu yıla baktığımızda henüz yılın başında olmamıza rağmen 25 milyon TL civarında yatırım yapıyoruz. Yeni çekici ve dorse planlarımız dahilinde hizmetlerimizin gerektirdiği ölçüde filo yatırımlarımız devam edecek.” Diyerek yeni yatırımların sinyalini verdi.

Arkas Lojistik, konteyner taşımalarının yanısıra geniş nakliye tedarik ağı ve özvarlık araçları ile Türkiye’nin 81 iline dağıtım hizmeti verecek kapasiteye ulaştı. Müşteriler ile yapılan uzun vadeli kontratlarla öne çıkan Arkas Lojistik, dağıtım hizmetlerinin yanısıra kapalı depoculuk, konteyner terminal hizmetleri, hava ve deniz forwarding hizmetleri ile uluslararası kara nakliyesi hizmetlerini komple lojistik hizmetleri olarak aynı anda verebiliyor.Konteyner terminal alanında bu sene Yenice, Aliağa, Kaklık ve Kocaeli Körfezi’nde yeni depolarını müşterilerinin hizmetine açan Arkas Lojistik demiryolunda öncü bir proje olan Bakü Kars Tiflis demiryolu hattına sağladığı yük potansiyeli ile adını öne çıkardı. 2018 planında lokomotif yatırımları da olan Arkas Lojistik proje taşımalarında da son yıllarda uzmanlaşarak rutin taşıma çözümleri dışında müşteriye farklı çözümler de üretiyor.
Arkas Lojistik’in konteyner taşımalarında, yurtiçi ve yurtdışı FTL ve ADR’li taşımalarda kullanacağı Ford Trucks çekiciler Türkiye çapında geniş servis ağı, satış sonrasında sunulan tercihli ve avantajlı garanti uzatımı ve bakım anlaşma seçenekleri ile işletme ve servis maliyetlerinde tasarruf sağlıyor.

Fotoğraf/ Soldan sağa
Burak Hoşgören  FORD TRUCKS TÜRKİYE DİREKTÖRÜ
Serhan Turfan FORD TRUCKS GMY
Diane Arkas ARKAS HOLDİNG YÖNETİM KURULU BAŞKAN YARDIMCISI
Onur Göçmez ARKAS LOJİSTİK GENEL MÜDÜRÜ