Aras Kargo’ya yönetici kayyum heyeti atandı

0
68

Aras Kargo Anonim Şirketi’nin %48,13 hissesine sahip A grubu hissedarları, Aras Holding Yönetim Kurulu Başkanı Barış Baran Aras ve Meral Aras’ın İstanbul Anadolu 4. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne yaptığı başvuru neticesinde Aras Kargo’ya mahkeme tarafından 5 Mayıs 2017 tarihinde yönetici kayyum heyeti atandı

Yönetici kayyum heyetinde Mehmet Yorulmazer, Yasin Doğan, Uğur Gürsoy, Ercan Gür ve Yurdakul Tunçer bulunuyor.

5 Mayıs 2017 tarihinde yapılan duruşmaya feri Müdahil olarak katılan şirketin %25 hissesine sahip B grubu hissedarı Post 206 GMBH (Austrian Post) vekilleri de kayyum atanması talebine destek verince şirketin toplam %73,13 ünün desteği ile süreç hızlanmış oldu ve mahkeme Yönetici Kayyum ataması yaptı.

Yaptığı başvuru neticesinde atanan kayyum nedeniyle bir açıklama yapan Barış Baran Aras, uzun süredir devam eden hissedarlar arası sürecin sağlıklı ve verimli şekilde yönetilmesi konusunda yeni kayyum heyetinin olumlu yönde adımlar atacağına yürekten inandığını ifade etti..

Şubat ayında Aras Kargo Anonim Şirketi’ne şirketin A grubu hissedarı, Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Evrim Aras’ın yapmış olduğu başvuru neticesinde İstanbul Anadolu 5. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından ticari kayyum atamıştı.