Apple Watch 2’den ilk detaylar sızdı

0
65

Apple’ın akıllı saat modeli Apple Watch’un daha Türkiye’ye birinci modeli gelmedi, ancak Apple Watch 2’nin ilk detayları sızmaya başladı. Apple haberleriyle meşhur 9to5Mac blogunda yer alan bilgilere göre Apple Watch 2, ilk modele göre önemli yeniliklerle kullanıcılara sunulacak. Paylaşılan bilgilere göre Apple Watch 2’de kamera da olacak. FaceTime adındaki bu kamera ile fotoğraf çekilebilecek ve videolu görüşmeler yapılabilecek. Bu özellikle beraber Apple Watch modelleri iPhone kameralarını kontrol etmek için de kullanılabilecek.

>>İşte merakla beklenen iPhone 6S’in özellikleri
 
Teknoyo‘nun haberine göre, Apple Watch 2’de dikkatimizi çeken diğer bir beklenen yenilik ise Wi-Fi bağlantı özelliğinin gelmesi. Bu sayede Apple’ın akıllı saatleri iPhone olmadan kullanılmaya başlanabilecek. Kullanıcılar iPhone’larından uzak olsa bile Apple Watch 2, Wi-Fi ağına bağlanacak ve böylece konuşma ve mesajlaşma gibi iletişim ihtiyaçları Wi-Fi bağlantısı üzerinden gerçekleşebilecek. İşin aslına bakacak olursak benzer bir servis şu anda Apple cihazlarında kullanılabiliyor. iPhone’a gelen aramalar ve mesajlar, iPad ve Mac üzerinden yanıtlanabiliyor.

>> Whatsapp güvenlikte sınıfta kaldı
 
Gelelim bizce diğer önemli konuya. Herkesin tahmin edebileceği gibi Apple Watch’un batarya ömrü her ne kadar beklentilerin üzerinde bir performans gösterse de tam olarak kullanıcıları tatmin etmemişti. Apple Watch 2’de ise batarya ömrü uzatılacak. Ortaya atılan iddialara göre Apple Watch 2’nin batarya ömrü yüzde 40 arttırılacak. Bu da kullanıcıların işini epeyce kolaylaştıracağa benziyor.
 
Apple Watch modelleri şu anda 3 farklı konseptte kullanıcılara sunuluyor. Apple Watch 2 ile bu sayı daha da çok olacak.  Yeni modelin fiyatının ise 1000 dolardan başlayacağı ifade ediliyor. Uzun lafın kısası Apple Watch 2, bir önceki modeldeki hemen hemen tüm açıkları kapatacağa benziyor.