Apple ve Goldman Sachs’tan kredi kartı ortaklığı

    0
    40

    2019 yılında piyasaya çıkması öngörülen Apple-Pay adlı kredi kartının amacı, Apple’ın mobil ödemelerini yaygınlaştırmak ve aynı zamanda Goldman Sachs’ın bireysel bankacılıktaki varlığını pekiştirmek olarak açıklanıyor.
    Kartla ilgili ayrıntılar henüz netleşmiş değil: Bunun tüketicilere ne tür yararlar sunacağı ya da Apple ve Goldman’ın bu iş için hangi kredi kartı kuruluşuyla işbirliği yapacağı bilinmiyor. Bununla birlikte, Wall Street Journal’da yer alan habere göre, “bu işbirliğinin Goldman’ın iPhone ya da diğer Apple cihazlarını satın alan müşterilere mağaza bünyesinde kredi sağlaması gibi daha pek çok hizmeti de kapsayacak şekilde büyütülmesi hedefleniyor.”
    Goldman Sachs 2016 yılında, bireysel krediler veren Marcus by Goldman Sachs’la bireysel bankacılık alanında da hizmet sunmaya başladı.
    Bu işbirliğiyle, Apple’ın amacının ise perakende dışında başka hizmetler de sunmak olduğu belirtiliyor. Apple 2014 yılında Apple Pay’i lanse etti; bu hizmeti kullananların sayısı her ne kadar her yıl düzenli olarak arttıysa da, ABD’de halihazırda iPhone’ların yalnızca yüzde 5’inin Apple Pay’i aktive ettiklerine dikkat çekiliyor.