Apple Music’in 7 temel özelliği

0
57

Apple’ın merakla beklenen müzik servisi Apple Music, dünya çapındaki tüm yazılımcıları ve geliştiricileri bir araya getirdiği Worldwide Developer Conferance (WWDC) 2015’te tanıtıldı. Apple’ın 2014 yılında 3 milyar dolara satın aldığı Beats Music altyapısını kullanan yeni müzik platformunun dikkat çeken tüm özelliklerini bir araya topladık. Teknoyo‘nun haberine göre, Apple Music’in kullanıcılara sunacağı 7 temel özellik…

1 – Aylık 9.99 dolara üye olunabilecek
Apple Music, 30 Haziran’da 100’den fazla ülkede kullanıcılara sunulacak. Aylık 9.99 dolara abone olunabilen Apple Music’te 6 üyeye kadar kullanılabilen aile paketinin aylık ücreti ise 14.99 dolar olacak. Müzik servisi, ilk 3 ay boyunca ücretsiz denenebilecek.

>> Apple yenilikleriyle 4 girişimin sonunu getirecek
 
2 – Sonbaharda Android için de gelecek
Apple Music’e, iOS 8.4 ve üstü işletim sistemine sahip olan iPhone, iPad ve iPod Touch’ların yanısıra, Apple Watch ve en güncel iTunes sürümüyle Mac ve PC’lerden erişilebilecek. Apple’ın bu yılın sonbahar aylarında çıkaracağı iOS 9 ile de ön yüklü olarak gelecek olan Apple Music, yine sonbahar aylarında Android platformu için de yayınlanacak.
 
>> Apple iOS 9’u tanıttı

3 – DJ’lerin canlı performansları da yer alacak
Spotify ve Deezer’a rakip olacak olan Apple’ın müzik dinleme servisinde, albüm ve şarkıların yanı sıra özel listeler ve New York, Londra ve Los Angeles’taki ünlü DJ’lerin canlı performanslarının da yer aldığı Beats’in DJ kanalı da bulunacak.
 
4 – iTunes şarkılarınızı arşivinize ekleyecek
Apple’ın yeni müzik servisine abone olunduğunda iTunes katalogunda daha önceden sahip olduğunuz tüm müzikler Apple Music arşivinize eklenecek. Platform aracılığıyla kullanıcının sevdiği şarkılar, sanatçılar ve albümler temelinde tavsiyeler de yapılacak.
 
5 – Connect ile sizi ünlülere bağlayacak
Apple Music’te Connect adı verilen müzisyenlere özel olarak tasarlanan sayfalar da bulunacak. Connect ile müzisyenler, hayranları ve dinleyicileriyle iletişime geçebilecek. Facebook ve Twitter üzerinden yorum yapılabilecek. Müzik dünyasının sosyal medya aracı olmaya aday olan Connect, sizi sevdiğiniz şarkıcı ve gruplara daha da yaklaştıracak.
 
6 – Offline müzik de dinletecek
Kullanıcıların Spotify ve Deezer gibi müzik platformlarından aşina olduğu çevrimdışı/offline müzik dinleme özelliği Apple Music’te de bulunacak. Müzik dinlemenin yanısıra müzik haberleri, röportajlar ve müzik kültürüyle ilgili pek çok şey de yine Apple Music ile müzikseverlere sunulacak.
 
7 – Türkiye fiyatı daha ucuz olabilir!
Apple’ın aylık 9.99 dolara, diğer bir deyişle 27.5 TL’ye üye olunabilen müzik platformu Apple Music’in en güçlü rakipleri olan Spotify ve Deezer’ın Türkiye’deki aylık üyelik ücretinin 9.99 TL olduğunu hatırlatalım. Ancak belirtmekte fayda var; Spotify ve Deezer’ın da ABD’deki aylık fiyatı 9.99 dolar. Bu yüzden, Apple’ın da rakipleri gibi Türkiye’ye özel bir fiyatla gelmesi muhtemel.