AP’den otomobilleri daha sıkı denetleme çağrısı

0
60

Avrupa Parlamentosu’nun (AP) Volkswagen (VW) emisyon testlerini manipüle ettiğinin anlaşılmasından sonra kurduğu inceleme komitesi, emisyon değerleri hakkında AB seviyesinde daha sıkı kontrol ve denetim çağrısında bulundu.

AP’nin VW skandalı sonrası kurduğu emisyon inceleme komitesi Brüksel’de düzenlediği oturumda, son raporunu ve tavsiyelerini açıkladı.

Raporda, hızla yeni bir emisyon değerleri onaylama prosedürü hazırlanması ve emisyon değerlerinin gerçek sürüş koşullarına uygun biçimde ölçülmesi istendi. AB’deki otomobil üreticilerinin daha sıkı kontrol edilmesi ve denetlenmesi talep edilen raporda, üreticilerin kurallara uygun davranması çağrısında bulunuldu.

“Yasalar uygulansaydı skandal önlenebilirdi”
Oturumda konuşan Avrupa için Liberal ve Demokratlar İttifakı (ALDE) Grubu üyesi Gerben-Jan Gerbrandy, durumdan dersler çıkartılması gerektiğine dikkati çekerek, “Bu skandal, AB üyesi ülkeler ve AB Komisyonu, Avrupa yasalarını tam uygulasaydı önlenebilirdi.” dedi.

“Daha katı kurallar gerekiyor”
Avrupa Halk Partisi (EPP) Milletvekili Krisjanis Karins de Avrupa Birliği’nde otomobillerin onaylanması için daha katı kurallar gerektiğini dile getirdi.

Hristiyan Demokrat Birliği (CDU) Milletvekili Jens Gieseke, “İleriye bakınca tüm AB üyesi ülkelerin arabaların emisyon kurallarına uygun olduğunu doğru şekilde denetlemesi gerekiyor.” ifadelerini kullandı.