Anadolu Efes üst yönetiminde değişikliğe gidiliyor

0
180

Anadolu Grubu İçecek Grubu Başkanı ve Anadolu Efes İcra Başkanı (CEO) görevini yürütmekte olan Damian Gammell, 13 ülkede 300 milyon tüketiciye hizmet verecek ve net satışlar bazında dünyanın en büyük bağımsız Coca-Cola şişeleyicisi olarak kurulması planlanan Coca-Cola European Partners’ın operasyondan sorumlu üst düzey yöneticisi (COO) olarak atanmak üzere görevlerinden ayrılıyor.

Anadolu Efes’ten yapılan açıklamaya göre, Damian Gammell’ın yerine 2015’in son çeyreğinde yeni yönetici atanacak. Damian Gammell, yeni yönetici atanıncaya kadar mevcut görevlerini sürdürecek. Anadolu Efes, yeni atamanın henüz yapılmadığını, atamanın gerçekleşmesiyle birlikte yeni bir duyurunun yapılacağını bildirdi.

Anadolu Efes’e 2014 yılı Ocak ayında katılmış olan Damian Gammell, Coca-Cola sisteminde 20 yılın üzerinde tecrübeye sahip olup Avrupa ve Avustralya’da çeşitli üst düzey görevlerde bulunmuştur. 2001-2004 yılları arasında Coca-Cola Rusya şişeleme operasyonu CEO’luğu, 2005-2011 yılları arasında Coca-Cola Almanya şişeleme operasyonu CEO’luğu ve 2012-2014 yılları arasında Coca-Cola İçecek CEO’luğu görevlerini yürütmüştür.