Amerikan gıda sektöründe dev satın alma

    0
    52

    ABD’li gıda ve restoran zinciri Panera Bread’in satışı için Lüksemburg merkezli JAB Holding adlı şirketle 7,5 milyar dolara anlaştığı duyuruldu. 

    Şirketlerden yapılan ortak yazılı açıklamada, JAB Holding’in Panera Bread’i hisse başına 315 dolar nakit karşılığında toplam 7,5 milyar dolara satın alacağı bildirildi. 

    Panera Bread’in 340 milyon dolarlık borcunun da alımını kapsayan anlaşmanın bu yılın üçüncü çeyreğinde tamamlanmasının planladığı belirtildi. 

    Anlaşmanın ardından, Panera Bread’in New York borsasında işlem gören hisseleri yaklaşık yüzde 14 primle bugün 312 doların üzerine çıktı. 

    Söz konusu satın alma, ABD’li ‘fast food’ devi Burger King’in Kanadalı kahve zinciri Tim Hortons’ı 2014’te 11,5 milyar dolara almasının ardından Kuzey Amerika’daki en büyük restoran anlaşması olarak nitelendiriliyor. 

    Uzmanlar, yiyeceklerinde yüksek kaliteli malzemeler kullanmasıyla tanınan ve müşterilerine taze ve sağlıklı ürünler sunan Panera Bread’in, ayrıca, gıda sektöründe dijital devrimi rakiplerinden önce yaptığına işaret ederek, şirketin internetten aldığı siparişlerin firmanın satışlarının yüzde 25’ini oluşturduğuna dikkati çekiyor. 

    Yıllık satışlarından geliri yaklaşık 5 milyar doları bulan Panera Bread’in ABD genelinde 2 binin üzerinde şubesi bulunuyor.