Altının gramı 146 TL sınırında

0
39

Haftaya yükselişle başlayan altının gram fiyatı, 146 lira sınırına kadar çıktı.

Cuma günü dolar kurundaki düşüş eğilimine paralel değer kaybeden altının gram fiyatı, günü yüzde 1,28 azalışla 144,2 liradan tamamladı. 

Gram altın yeni haftaya dolar kuruna paralel yükselişle başladı ve 146 lira sınırına kadar çıktı. Saat 10.50 itibarıyla altının gram fiyatı yüzde 0,85 artışla 145,7 lira seviyesinde işlem görürken, Kapalıçarşı’da çeyrek altın 239 lira, Cumhuriyet altını da 975 liradan satılıyor. 

Altının ons fiyatı ise cuma günü yıl başından beri en düşük seviyesi olan 1.194,9 dolara kadar geriledikten sonra günü, 1.200 doların hemen üzerinde tamamladı. Yeni haftaya tepki alımları ile başlayan ons altın, şu dakikalarda yüzde 0,4 değer kazancıyla 1.209,6 dolardan alıcı buluyor. 

AA Finans Analisti İslam Memiş, kritik bir haftaya girildiğini ve altın fiyatlarında sert dalgalanmalar görülebileceğini kaydetti. 

Memiş, çarşamba günü ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz kararının altının ons fiyatında, perşembe günü Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) faiz kararının da altının gram fiyatında dalgalanmalara neden olabileceğine dikkati çekti.

Fed’in faizleri artırmasının, küresel piyasalarda doların değer kazanmasına destek verebileceğini ve buna bağlı olarak altının ons fiyatında düşüşlere neden olabileceğini belirten Memiş, altının ons fiyatında 1.180 dolar seviyesinin destek konumuna geldiğini kaydetti.