Altay Tankı için 3 şirkete davet

0
45

Altay Tankı’nın seri üretimi için Otokar ile birlikte BMC ve FNSS’nin ihaleye teklif vermeleri için davet edildiği belirtildi. Haziran ayında Savunma Sanayi Müsteşarlığı (SSM) Otokar’ın teklifini kabul etmemiş, seri üretimi yapacak kuruluşun ihale ile belirleneceğini duyurmuştu. Defence News internet sitesinde Burak Bekdil’in haberine göre İhaleye ilgi duyan şirketler niyetlerini açıklamıştı ancak SSM, seri üretim ihalesine üç şirket davet etti.

Davet alan şirketler DÜNYA’ya SSM’nin teklif çağrısının geldiğini doğruladılar. İhalenin en kritik yönü, alt yüklenici ilişkileri ve tankın üretim miktarı olacak.

Haziran ayında Otokar, SSM’ye BAFO (Best And Final Offer/En İyi ve En Son Teklif) sunduğunda kamuya yapılan açıklamada red nedeni şu satırlarla açıklanmıştı:

“SSM tarafından şirketimize bugün tebliğ edilen yazıda teklifin idari, mali ve teknik tüm yönleri ile değerlendirildiği ancak fiyat başta olmak üzere sözleşme şartlarında anlaşma sağlanamaması nedeniyle teklifin uygun bulunmayarak ihtiyacın ihale yöntemiyle karşılanmasına karar verildiği bildirilmiştir.”