Allianz Türkiye taşınıyor

0
182

Allianz Türkiye, finansal sonuçlarını açıklamak için Zorlu Center PSM’de düzenlediği toplantıya sıra dışı bir başlangıç yaptı. Allianz Türkiye’nin desteklediği genç piyanist Kaan Baysal, toplantı öncesinde mini bir konser verdi. 2014 yılında CEO Solmaz Altın, Allianz’ın son yıllarda Türkiye’ye yaptığı 1 milyar euro’nun üzerinde ek yatırıma bir yenisinin eklendiğini, bu yeni yatırım sayesinde, 2.500 çalışanı ve 4.000 acentesi ile 5 milyon müşterisine hizmet veren Allianz Türkiye’nin İstanbul Altunizade’de bulunan genel merkezinin yılsonunda tek çatı altında birleşeceğini söyledi.
 
İstanbul’un Anadolu yakasında, Kozyatağı-Ataşehir bölgesinde, İstanbul Finans Merkezi’ne yakın konumdaki yeni genel merkezin adının “Allianz Tower” olacağını duyuran Solmaz Altın, dijital dünyaya ve teknoloji çağına uygun konseptli Allianz Tower’ın mimarî anlayışı ve teknik özellikleriyle, enerji tasarrufunun yanı sıra konforuyla da ofis çalışanlarının verimine ciddi ölçüde katkı sağlayacak biçimde tasarlandığını belirtti. Solmaz Altın, toplam 83 bin metrekare inşaat ve 43 bin metrekare ofis alanına sahip, 40 katlı Allianz Tower’ın, Türkiye’nin, enerji tasarrufu ve çevre dostu özellikleri en üst seviyede olan yapılara verilen, uluslararası nitelikteki LEED Platin sertifikasına sahip ilk kule projesi olduğunun da altını çizdi.
 
3,2 MİLYAR TL PRİM ÜRETİMİ 
Altın, Allianz Türkiye’nin 2014 finansal sonuçlarını ve 2015’in ilk verilerini açıklarken sigorta sektörünü de değerlendirdi.

Bünyesinde, Allianz Sigorta, Allianz Yaşam ve Emeklilik ile Allianz Hayat ve Emeklilik şirketlerini bulunduran şirketler grubu Allianz Türkiye, açıklanan sonuçlara göre 2014 yılında hayat dışı branşlarda toplam 3,2 milyar TL prim üreterek yüzde14,2 oranında pazar payı ile sektör liderliğini sürdürdü. Solmaz Altın, “Özellikle sağlık alanında ürettiğimiz 1 milyar TL’nin üzerindeki prim ve yüzde 36,5 pazar payı ile açık ara elde ettiğimiz öncülüğümüz, yıl içerisinde uyguladığımız stratejik yaklaşımların gücünün bir göstergesidir” dedi. 2015 yılında sigorta sektörünün ilk iki ayında hayat dışı branşlarda sektör prim üretiminin 4,7 milyar TL olduğunu belirten Solmaz Altın, Şubat sonu verilerine göre hayat dışı branşlarda Allianz Türkiye’nin, 622 milyon TL prim üretimi ve yüzde13,1 pazar payı ile liderliğini koruduğunu kaydetti.
 
MİLLİ GELİRİN 40 KATINA TEMİNAT  
Türkiye sigorta sektörünün 2014 yılında prim üretimini yüzde7,3 arttırdığına dikkat çeken Solmaz Altın, sektörün Türkiye’nin milli gelirinin 40 katı kadar teminat sağlayarak, ekonomik büyümenin vazgeçilmez bileşenlerinden biri haline geldiğini söyledi. Solmaz Altın, 80 binden fazla kişiye istihdam yaratan sektörün, ülkenin tasarruf açığının kapatılmasına, risk, güvenlik ve kalite kültürünün gelişmesine sağladığı katkılara da değindi.
 
Türkiye’de kişi başına düşen gelirin dünya ortalamasının üstünde olduğu halde, kişi başı sigorta harcamasının dünya ortalamasının dörtte biri, Avrupa ortalamasının ise on birde biri seviyesinde olduğunun altını çizen Solmaz Altın, sigorta penetrasyonu yüzde 1,5 oranında olsa da, 2014 yılındaki 26 milyar TL prim üretimiyle Türkiye’nin, Avrupa’nın büyümekte olan önemli pazarlarından biri olduğunu vurguladı.
 
BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİ BÜYÜYOR  
Allianz Türkiye’nin, 2014 yılında bireysel emeklilikte yüzde 18,4 konsolide pazar payıyla sektörde üçüncü sırada yer aldığını açıklayan Solmaz Altın, 2014 sonu konsolide katılımcı sayısının yüzde 26,4 artışla yaklaşık 700 bin kişiye, toplam fon büyüklüğünün ise yüzde 34,6 artışla 7 milyar TL’ye ulaştığını belirtti. Allianz Türkiye’nin mart sonu verilerine göre 2015 yılında, fon büyüklüğünde yüzde 5 büyüyerek, yaklaşık 7,3 milyar TL ile üçüncü sırada yer almaya devam ettiğini söyleyen Solmaz Altın, Bireysel Emeklilik Sistemi’ndeki (BES) 5,3 milyon katılımcının 730 binini, Allianz Türkiye müşterilerinin oluşturduğunun altını çizdi.
 
2014 yılında, Türkiye’de Bireysel Emeklilik Sistemi çerçevesinde 2013’te uygulamaya konulan, reform niteliğindeki yasal düzenlemelerin dönüm noktası olduğunu belirten Solmaz Altın, 2014 sonu itibarıyla ulaşılan 5,1 milyon katılımcı sayısı ve 37,8 milyar TL fon büyüklüğünün, hem emeklilik tasarruflarını arttırdığını, hem de sermaye piyasalarının gelişimine katkı sağladığını söyledi.
 
Altın, Hazine’nin Bireysel Emeklilik Sistemi üzerinde çalıştığı, işe giren herkesin otomatik olarak sisteme katılmasını ve yaşam süresi boyunca emekli aylığı alınmasını öngören projelerinin, sistemin gelişimi adına önemine dikkat çekti. Altın, “Kamu otoritesinin yapacağı yeni düzenlemelerle ve sektörün Bireysel Emeklilik Sistemi’nin yaygınlaşması adına yapacağı çalışmalarla birlikte, 2015 yılı sonunda sektördeki katılımcı sayısının 6 milyona, fon büyüklüğünün de 50 milyar TL seviyesine çıkmasını mümkün görüyoruz” dedi.
  
MODÜLER SAĞLIK SİGORTASI 
Sektörde, müşteri memnuniyeti ve teknoloji odaklı yeni nesil sigortacılıkla fark yarattıklarına da değinen Solmaz Altın, devrim niteliğindeki yeni ürünleri Allianz Modüler Sağlık Sigortası’nı da anlattı.

Allianz Modüler Sağlık Sigortası ile müşterilerin, ihtiyaçlarına, tercihleri yönünde cevap alabilecekleri yeni bir dönem başlattıklarını kaydeden Solmaz Altın, “Güçlü dijital altyapımızın ürünü olan Allianz Modüler Sağlık Sigortası sayesinde, müşterilerimize standart sigorta paketi uygulamaları yerine, sağlık sigortası hizmetlerimizden istediklerini, kullanıcı dostu arayüz üzerinden seçme özgürlüğünü getiriyoruz. Bu kişiselleştirilmiş, inovatif sigorta sistemiyle, müşterilerimizin kendi ihtiyaçlarına uygun seçenekleri özgürce oluşturabilecekleri bir dönem başlatıyoruz” dedi.