Alım satım haberleri borsayı nasıl etkiledi?

0
43

Koç ailesi üyeleri, Koç Holding sermayesinin yüzde 4.22’sine karşılık gelen 107 milyon lira nominal değerli hissenin yurtdışında yerleşik kurumsal yatırımcılara satışı için Citigroup’a yetki verirken, Sabancı Ailesi de 21 yabancı kuruma 100 milyon dolarlık hisse satışı yaptı.

Sabancı ve Koç hissedarlarının satışlarıyla gündeme gelen Borsa İstanbul’da bu sabah başka bir önemli aileden alım haberi geldi.  Tuncay Özilhan’ın kızı Türkan Özilhan Tacir, Anadolu Efes’te pay devraldığını açıkladı. KAP’a yapılan açıklamaya göre Türkan Özilhan Tacir, 271 bin 981 adet Anadolu Efes payı devraldı. Böylece şirketin sermayesindeki payı da onbinde dört oldu.

BIST Başkanı Himmet Karadağ, yabancı girişlerinin Koç ve Sabancı Holding’teki satışları dengeleyeceğini söyledi.

Bloomberg’e değerlendirmelerde bulunan Karadağ, Türk hisselerindeki iskontonun da halka arzların önünde bir engel oluşturduğuna dikkat çekti.

Dün 98bin 313 puan ile rekor kıran BIST 100 endeksi ise hisse alım satım haberlerinin ardından güne yüzde 0,11 düşüşle 98 bin 200 puandan başladı. Açılışta BIST 100 endeksi 112,88 puan azalırken, bankacılık endeksi yüzde 0,21 yükseldi, holding endeksi ise yüzde 1,75 düşüş kaydetti. Sektör endeksleri arasında en çok gerileyen holding oldu.

Koç Holding ailesinin yurt dışında kurumsal yatırımcılara hisse satışı yapacağı haberi ile Koç Holding hisseleri güne yüzde 4,23 düşüşle başlarken, Sabancı Holding hisseleri de yüzde 2,25 değer kaybetti. Anadolu Efes ise yüzde 0,19 değer kazancı ile 21,08 TL’den işlem görüyor.