Alibaba’nın patronu bir gecede yaklaşık 3 milyar dolar kazandı

    0
    38

    “Les Echos” gazetesinde yer alan habere göre, Çinli e-ticaret devi Alibaba New York borsasında rekor kırarken, patronu Jack Ma da servetine 2,8 milyar dolar daha kattı.

    Alibaba’nın 2017-2018 mali yılında satışlarını yüzde 45 ila 49 arasında artırmayı beklediğini açıklamasının ardından hisse değeri yüzde 13,29 oranında artarak 142,34 dolar gibi rekor bir rakama ulaştı.

    Bunun sonucunda da Alibaba cuma sabahı itibariyle 360 milyar dolarlık piyasa değeriyle, borsada işlem gören en büyük Çinli şirket oldu.

    Bu rakamlar, daha mütevazı sonuçlar öngören yatırımcıları fazlasıyla memnun etti; e-ticaret platformunun bulut, ödeme sistemleri, uluslararası açılım gibi atılımlar yapmasının Çin ekonomisindeki yavaşlamaya rağmen şirketin güçlü bir büyüme perspektifine sahip olduğu şeklinde değerlendiriliyor.

    Alibaba bu değeriyle de 344 milyar dolar değere sahip Hong Konglu rakibi Tencent’i geçmiş oldu. Alibaba’nın hissesi yılbaşından beri yüzde 43 oranında artarak Jack Ma’nın servetini 8,5 milyar dolara çıkardı. Jack Ma halen Çin’in en zengin kişisi.